Tурция е готова да стане страна-гарант за уреждането на кризата

...
Tурция е готова да стане страна-гарант за уреждането на кризата
Коментари Харесай

Ердоган: Tурция е готова да стане страна гарант за уреждането на кризата в Газа

Tурция е подготвена да стане страна-гарант за уреждането на рецесията в Газа. Това сподели през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред публицисти в самолета на връщане от казахстанската столица Астана, предават турските медии. Ердоган бе в Казахстан за присъединяване в срещата на върха на Организацията на тюркските страни /ОТД/.

„ Турция е подготвена да поеме ролята на страна поръчител за разрешаване на рецесията в Газа. Още първоначално декларирахме, че сме подготвени да поемем тази отговорност. Какво може да бъде по-естествено от това Турция да бъде страна-гарант в Газа “ , уточни Ердоган. Той акцентира, че желае в Турция да се организира конференция за обстановката в Близкия изток с присъединяване на всички заинтригувани страни за реализиране на мир . Турският държавен глава съобщи:

„ Нашата съществена цел е да установим финален мир по израелско-палестинския въпрос. Предприемаме начинания и създаваме формули за тази цел и ще продължим да го вършим. Решени сме да създадем всичко допустимо, с цел да сложим завършек на кръвопролитията и да установим мир. Нашата цел е да реализираме дълготраен и резистентен мир, който да донесе облекчение на нашия район. Призоваваме за това и желаеме да съберем всички заинтригувани страни на конференция. “

Турският водач уточни, че ръководителят на националната разследваща работа /МИТ/ Ибрахим Калън е в контакт с израелските и палестинските управляващи, както и с Хамас, осведоми Хабертюрк.

Ердоган заяви, че в края на ноември неговият ирански сътрудник Ебрахим Раиси ще посети Турция , където ще разиска спора в Газа.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР