Турското външно министерство привика гръцкия посланик Михаел-Христос Диамесис заради нарушението

...
Турското външно министерство привика гръцкия посланик Михаел-Христос Диамесис заради нарушението
Коментари Харесай

Турция протестира срещу арестите на журналисти в Гърция

Турското външно министерство привика гръцкия дипломат Михаел-Христос Диамесис поради нарушаването от страна на Гърция на турските крайбрежни води и задържането на публицисти.
Дипломатически източници споделиха пред Анадолската организация, че Турция е поискала от Диамесис да бъде спряно задържането на публицисти, информиращи за филантропичната обстановка на бежанците на островите Родос и Лесбос.
Министерството изиска " нарушаванията на турските териториални води да бъдат спрени и Гърция да предизвести своите сили на сухопътната граница ", сподели източникът на Анадолската организация.
Турските управляващи също се стремят да бъде комплициран завършек на задържането на публицисти на островите Родос и Лесбос, " откъдето те осведомят за филантропичната обстановка с лицата, търсещи леговище ", сподели източникът.
Хиляди мигранти и бежанци се пробват да влязат в Гърция през източните сухопътни и морски граници на страната през последната седмица, откакто Турция разгласи, че нейните по-рано охранявани граници с Европа ще бъдат отворени.
Мнозина са се разположили покрай границата от турската страна, надявайки се да преминат, макар настояването от страна на Атина гръцката граница да бъде затворена. Гърция беше необятно подложена на критика, че употребява мощ, в това число водни оръдия и сълзотворен газ, с цел да отблъсне идващите мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР