Турското село Калфат твърди, че новият британски премиер Борис Джонсън

...
Турското село Калфат твърди, че новият британски премиер Борис Джонсън
Коментари Харесай

Турчин от Калфат: Борис Джонсън е един от нас, гордеем се много с него

Турското село Калфат твърди, че новият английски министър председател Борис Джонсън има родословие от това място в Анадола, на стотина километра от Анкара, заяви Танюг.

Ние се гордеем доста с него. За нас той е турчин от Калфат и ние постоянно ще го считаме за един от нас, съобщи 65-годишният Сатълмъш Каратекин, който твърди, че е отдалечен родственик на Джонсън, предава Българска телеграфна агенция.

Техните изказвания се основават на надгробни плочи на гробището, където доста семейства имат корен " саръ ", което значи " рус ". От забележимите остатъци на гробове на предците на Джонсън, които тук са известни като Саръоглангилер, са останали няколко надгробни паметника.

Някога имаше доста хора с руси коси, само че те или просто умряха, или се изселиха, съобщи един от жителите.

За турските корени на Борис Джонсън стартира да се приказва, откакто той стана кмет на Лондон, когато документален филм изследва родословното му дърво. Според изказванията преди четири генерации хипотетичен предтеча на новия министър председател на Англия Хаджъ Ахмет Ръза Ефенди бил сполучлив търговец, който се преселил от Калфат в Истанбул в края на 19 век. Неговият наследник Али Кемал, за който мислят, че е прародител на Борис Джонсън, е роден в османската столица, написа уеб сайтът Кликс.

Твърди се, че фамилията е запазило връзките си със своя дом и фамилна къща, чиито руини към момента могат да бъдат открити в Калфат, само че Али Кемал траял да развива интернационалните връзки като публицист, посланик и министър в държавното управление на последния султан. След това той се обучавал в Европа, където срещнал Винифред Брун с английско- швейцарски генезис, за която се оженил в Лондон през 1903 година Шест години по-късно е роден, както се твърди, дядото на Борис Джонсън Осман Вилфред Кемал, който по-късно взима семейството на баба си Джонсън. Той израснал в Югозападна Англия, където е роден бащата на Борис Джонсън Стенли през 1940 година

Един от далечните родственици на новия министър председател съобщи, че е бил отчаян, когато Борис Джонсън пристигнал в Калфат по време на визитата си в Турция в качеството си на министър на външните работи през 2016 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР