Турското министерство на външните работи потвърди, че един служител на

...
Турското министерство на външните работи потвърди, че един служител на
Коментари Харесай

В Северен ирак е убит турски дипломат

Турското министерство на външните работи удостовери, че един чиновник на генералното консулство на Турция в северния иракски град Ербил в бил погубен при въоръжено нахлуване, излиза наяве от публикувано от ведомството изказване.

"Служител на нашето генерално консулство в иракския град Ербил е умрял вследствие на въоръжено нахлуване, осъществено отвън рамките на дипломатическата задача ", се показва в публикуваното официално съобщение.

По-рано Ройтерс съобщи, базирайки се на двама кюрдски източници от сигурността, че минимум трима турски дипломати са били убити през днешния ден при пукотевица в Ербил, откакто незнайни нападатели разкрили огън по ресторант, в който се хранели чиновници на турското консулство.

Турската частна телевизия НТВ показва, че ресторантът се намира покрай постройката на турската дипломатическа задача. Според СиЕнЕн-Тюрк, различен турски ефирен канал, са убити един чиновник на консулството на Турция и двама иракчани, съобщи ДПА.

Ербил е столицата на полуавтономния регион Кюрдистан.

Турски изтребители постоянно бомбардират позиции на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Северен Ирак. В събота турското министерство на защитата заяви, че военната атака на Турция в Северен Ирак, стартирана през май, е била удължена, припомня ДПА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР