Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова вчера държавите да отхвърлят

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу призова вчера държавите да отхвърлят
Коментари Харесай

Турция призова към съвместна борба срещу тероризма

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу прикани през вчерашния ден страните да отхвърлят всички форми на тероризъм и съобщи, че ислямофобията е огромна опасност за света, съобщи Анадолската организация.

Чавушоглу приказва на 73-та пленарна среща на Общото заседание на Организация на обединените нации, където беше импортирана проекторезолюция против расизма, расовата дискриминация и ксенофобията.

Ислямофобията и расизмът вървят ръка за ръка, сподели Чавушоглу, базирайки се на офанзивите в Крайстчърч, Нова Зеландия от предишния месец, когато бял терорист с крайни националистически възледи умъртви 50 мюсюлмански поклонници.

Чавушоглу сподели, че би трябвало да бъде направена декларация.

Не можем да пренебрегнем насилието, сподели той. Трябва да имаме един общ глас против тези актове на принуждение.

Тероризмът не би трябвало да се свързва с никоя вяра. Всички би трябвало да отхвърлим потреблението на думи като ислямски тероризъм, християнски тероризъм, еврейски тероризъм или будистки тероризъм, сподели Чавушоглу.

Той добави, че идеологията на тероризма няма вяра, език, раса или нация.

Припомняме обаче, че турският президент Реджеп Ердоган бе подложен на критика поради острото си изявление след нещастието в Крайстчърч.

По-рано Ердоган съобщи, че терористът от Крайстчърч ще си " заплати " за офанзивата, в случай че Нова Зеландия не го накаже, макар че не посочи по какъв начин.

Той дефинира всеобщата пукотевица, при която бяха убити 50 души в две джамии в Нова Зеландия, като част от по-широка офанзива против Турция и заплаши да изпраща назад " в ковчези " всеки, който се опита да придвижи борбата в Истанбул

Премиерът на Австралия Скот Морисън акцентира, че мненията на Ердоган са " безразсъдни " и " извънредно обидни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР