Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция трябва да

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция трябва да
Коментари Харесай

Ердоган: Трябва да дадем урок на Америка

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че Турция би трябвало да даде урок на Съединени американски щати на президентските избори в страната на 14 май. Той направи това изказване, до момента в който разяснява срещата на посланика на Съединени американски щати в Турция Джефри Флейкас с претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу.

На тези избори би трябвало да дадем урок на Америка. Джо Байдън приказва оттова, какво прави посланикът на Байдън тук? Той е на посещаване при Кемал. Засрамете се, мислете с главата си. Вие сте посланикът. Вашият събеседник тук е президентът, съобщи Ердоган, представен от " Стар ".

Джефри Флейкас и Кемал Кълъчдароглу се срещнаха предходния ден. След това Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че дипломатът би трябвало " да си знае мястото " и отхвърли опцията за среща с него.

Президентските избори в Турция би трябвало да се проведат на 14 май. Основните претенденти за поста са настоящият президент Реджеп Тайип Ердоган и единственият претендент на опозицията Кемал Кълъчдароглу, който залага на смяната и цялостното пренареждане на властта в страната и връщането към парламентарна система. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР