Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се появи в парламента днес

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се появи в парламента днес
Коментари Харесай

"Корона!" - Ердоган започна да се пази с термокамера

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се появи в Народното събрание през днешния ден със специфичен помощник, който снима всички публицисти и политици към водача. Това споделя " Ройтерс ", удостоверява се и от организация " Франс прес ".

Целта на асистента е да пази Ердоган от ковид, първият случай на който бе доказан в Турция късно нощес. Апаратът, с който работи, е термокамера, проверяваща за висока температура (един от симптомите) всички, които влизат в контакт с него.

" Никой вирус не е по-силен от ограниченията ни ", сподели по-късно Ердоган пред членове на своята ръководеща Партия на справедливостта и развиването (ПСР). По думите му Турция взима подобаващи ограничения, с цел да се оправи със болестта. Страната дълго време оставаше единствена измежду огромните транспортни възли в света, където нямаше случаи на ковид, и през днешния ден Световната здравна организация (СЗО) я поздрави за към момента слабото разпространяване на болестта.

Според представител на президентската администрация камерата може да се употребява и при бъдещи обществени прояви на Ердоган, с цел да се ограничи рискът за него.

Тази седмица Ердоган избягваше ръкостискания с непознати представители. Това се случи и на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, както и на ръководителя на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен, и на упълномощени неотдавна посланици в Анкара. Вместо това той слагаше ръката на сърцето си.

Попитан за какво не се ръкува, той даде пояснение с една дума: " Корона! "



Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (348)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР