Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните медии, че се

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини западните медии, че се
Коментари Харесай

Ердоган обвини западните медии: Правят с мен същото, което правеха и с Ататюрк

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган упрекна западните медии, че се пробват да основат отрицателен имидж на Турция, като по думите му това не се ползва единствено във връзка с неговата власт, само че сходни образци има и по отношение на създателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, оповестяват турски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В изявление през днешния ден Ердоган обърна внимание на старания да се сътвори отрицателно мнение за неговата страна, чиято стопанска система, както той означи, бързо се развива.

Президентът цитира обява на американски вестник от 16 септември 1922 година, в която Мустафа Кемал е охарактеризиран като " нов водач, който възнамерява да построи огромна политико-религиозна империя ". В различен вестник се загатва, че Мустафа Кемал възнамерява нова ислямска империя, сподели Ердоган. В обява от 10 октомври 1922 година пък той е разказан като " най-страшния от страшните турци ", а друго печатно издания го сочи като " знак на терора ", продължи да изрежда президентът.

" И през вчерашния ден правеха същото, през днешния ден нищо не се е трансформирало. Всеки път, когато този народ се опита да стъпи на крайници, е упрекван, че е терорист и че е заплашителен. Американските и европейските медии се пробват да основат отрицателно разбиране за нас. Свидетели сте по какъв начин и през днешния ден сходни обвинявания се насочат към мен самия и към днешна Турция ", съобщи турският държавен глава.

" Онова, което правеха на Ататюрк, в този момент го вършат и на мен ", заключи Ердоган, като в същото време акцентира, че страната се намира на прав път.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР