Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че руските зенитни ракетни

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че руските зенитни ракетни
Коментари Харесай

Ердоган отговори на САЩ за ракетите С-400

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи през днешния ден, че съветските зенитни ракетни системи С-400, които Турция има намерение да купи, по никакъв метод не са свързани с сигурността на НАТО, Съединени американски щати и изтребителите пето потомство Ф-16, които Анкара се надява да получи от Вашингтон, съобщи ТАСС.

Ердоган сподели това през днешния ден на протест в Диарбекир, излъчен по телевизия ТРТ, съобщи Българска телеграфна агенция. "Причините, заради които купуваме тези системи са явни ", уточни Ердоган. Той акцентира, че изискванията за потреблението на съветските С-400 също не се крият. Президентът изрази вяра, че проблемите сред Анкара и Вашингтон поради закупуването на системи за противовъздушна защита (ПВО) от Русия ще се решат по този начин, както е станало и по други тематики.

Вчера представителят на Пентагона Чарлс Съмърс съобщи пред публицисти, че Турция ще се сблъска със съществени последици във военните връзки сред Вашингтон и Анкара, в случай че получи С-400. Той акцентира, че решението на Турция да се снабди с съветска отбранителна система "би означавало, че тя няма да има достъп до Пейтриът и Ф-35 ".

По-рано тази седмица командващият американските въоръжени сили в Европа военачалник Къртис Скапароти съобщи, че ще предложи на Съединени американски щати да не продават самолети Ф-35 на Турция, в случай че Анкара продължи с проектите си да купи съветска зенитно-ракетна система.

Държавният департамент утвърди през декември продажбата на ракетна система Пейтриът на стойност 3,5 милиарда $ на Турция. Доставката на изтребители Ф-35 в Турция е отсрочена, до момента в който договарянията за С-400 не престават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР