Турският гражданин Ибрахим Йозалп /48/, арестуван с четвърт килограм хероин

...
Турският гражданин Ибрахим Йозалп /48/, арестуван с четвърт килограм хероин
Коментари Харесай

3 г. за дюнерджия, продал хероин на фризьорки

Турският жител Ибрахим Йозалп /48/, задържан с четвърт кг хероин и над 0,4 грама кокаин в Столипиново на 19 август 2019, получи 3 години затвор, присъдата е доказана от Върховния касационен съд,  остава в ареста.

По две години условно получиха две фризьорки, на които дюнерджията опитал да продаде стоката на стойност над 23 хиляди лв..

Снабдителят на Йозалп – Иван Воденичарски от габровското село Гергини пък ще лежи 8 години.

Триото е хванато в миг на договорка на ул. Възход в Столипиново, където двете дами – на по 24 и 37 години, фризьорски салон.

Самият Йозалп, който се оказа наркозависим, твърдеше по време на делото в Окръжен съд, че опиатът бил за персонални потребности.

Последният престой в клиника в Истанбул, по думите му, бил преди 2-3 години, само че макар грижите на психиатри и експерти, не съумял да се излекува от пристрастеността си към хероина.

Йозалп, който има дюнерджийница на Централна гара, твърдеше, че откритото от служителите на реда огромно количество хероин било предопределено за персонална приложимост.

Той описа, че загрявал известно количество прахуляк върху алуминиево фолио и вдишвал изпаренията, а от време на време смъркал хероин през носа.

Припомняме, че на 19 август 2019 на ул. Възход в квартал Столипиново чиновници на отдел “Криминална полиция ” и бранш “Специализирани полицейски сили ” при ОДМВР-Пловдив задържаха в миг на наркосделка турския жител и две дами, на 24 и 37 години.

Турчинът се опитал да продаде на двете дами хероин и кокаин. При обиските тогава са конфискувани общо 257,6 грама хероин, над 0,4 грама кокаин, електронна везна и мобилни телефони.

Той и двете дами, които работели като фризьорки в мултиетническия квартал, бяха упрекнати за опит за разпространяване на опиати, а дюнерджията и за държане на дрога.

По време на делото се откри, че дрогата Йозалп купува от 63-годишният Иван Воденичарски  от габровското село Гергини, с който са лежали дружно в пандиза.

Впоследствие Воденичарски бе арестуван с 1 кг кокаин и 4,7 кг хероин, закопани в двора му.

Воденичарски получи 8 години затвор и санкция от 40 бона.

Той е приет за отговорен, в това, че в интервала от 19.08.2019 година до 22.08.2019 година в с. Гергини при изискванията на продължавано закононарушение, е популяризирал хероин с общо нето тегло от 4567,98 грама на обща стойност 388 681 лв. и кокаин с общо нето тегло 983 грама на стойност от 78 640,80 лв..

Присъдите са дефинитивни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР