Tурски съд осъди днес известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор,

...
Tурски съд осъди днес известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор,
Коментари Харесай

Осъдена до живот турска журналистка получи още 6 г. затвор

Tурски съд осъди през днешния ден известна журналистка, изтърпяваща доживотна присъда затвор, на още близо шест години затвор поради разпространяване на информация, считана за секретна от държавното управление, съобщи „ Ройтерс”, като се базира на Анадолската организация.

Назлъ Ълъджак бе наказана на пожизнен затвор дружно с още петима публицисти през февруари поради подкрепяне на уредниците на опита за прелом от юли 2016 година

Шестимата отхвърлиха тези обвинявания.
Турски съд осъди на пожизнен затвор шестима известни публицисти Те са упрекнати в присъединяване в опита за прелом против Ердоган през 2016 година
Днес турски съд осъди Ълъджак на пет години и 10 месеца затвор по друго дело, по което тя е упрекната в „ шерване на информация, която е трябвало да остане секретна поради сигурността на държавата”, оповестява Анадолската организация.

Ълъджак, която е публицист, колумнист и някогашен народен представител, бе наказана още на 14 месеца затвор предходната година поради засегнатост към президента – нарушаване, което предстои на наказване до четири години затвор.

Заедно с Ълъджак други двама известни турски публицисти и братя - Ахмет и Мехмат Алтан, бяха наказани на пожизнен затвор през февруари.

Делото стана мотив за мнения за свободата на печата и независимостта на правосъдната система в Турция при ръководството на Ердоган.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР