Четирима души са задържани за срок от 72 часа във

...
Четирима души са задържани за срок от 72 часа във
Коментари Харесай

Отворени покриви и съборени стени: Задържаха престъпна група, изнудвала при ремонти

Четирима души са арестувани за период от 72 часа във Варна за присъединяване в проведена незаконна група за измами и изнудване с користна цел. Те са престъпно проявени, а единият е бил осъждан

Това заяви на брифинг Светослав Андонов, изпълняващ длъжността апелативен прокурор. 

Групата е имитирала строителни действия, главно за поправки на покриви и огради на територията на варненска и габровска области, в продължение на две години, съобщи БНР.

 ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  2 мин. " Има двойно повече велосипедисти ": Промененото придвижване в центъра на София към този момент остава  От Алдо Моро до Зоран Джинджич – политическите убийства и офанзиви, белязали Европа 12 мин. От Алдо Моро до Зоран Джинджич – политическите убийства и офанзиви, белязали Европа  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  „ Връзките ни са стабилизиращи за света “: Китай посрещна Путин с грандиозна гала (СНИМКИ) 4 мин. „ Връзките ни са стабилизиращи за света “: Китай посрещна Путин с грандиозна гала (СНИМКИ)  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?  ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо 1 мин. ОНЛАЙН РЕПОРТАЖ: Атентатът против словашкия министър председател Роберт Фицо  2 мин. " Има двойно повече велосипедисти ": Промененото придвижване в центъра на София към този момент остава  От Алдо Моро до Зоран Джинджич – политическите убийства и офанзиви, белязали Европа 12 мин. От Алдо Моро до Зоран Джинджич – политическите убийства и офанзиви, белязали Европа  Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген 12 мин. Волфганг Шюсел пред bTV: Скоро няма да има спънки за пълноправното участие на България в Шенген  „ Връзките ни са стабилизиращи за света “: Китай посрещна Путин с грандиозна гала (СНИМКИ) 4 мин. „ Връзките ни са стабилизиращи за света “: Китай посрещна Путин с грандиозна гала (СНИМКИ)  5 мин. " Да разберем Европа ": Какво съставлява Европейският парламент?

Хората са били привличани с ниски цени на ремонтите, след което покривите са били отваряни, събаряни са даже стени и по-късно се е прекосявало към изнудване за високи суми.

Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров и старши комисар Андрей Ангелов - шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна уточниха, че към този момент са постъпили и още сигнали от потърпевши жители. 

Те приканиха, в случай че има и други наранени от незаконната активност, да се оповестят в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи или в прокуратурата.

Говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров изясни, че размерите на незаконната активност са огромни и става въпрос за стотици хиляди левове. 

Обвинените са се договаряли за определена цена, а след това са променяли изискванията или не са изпълнявали това, което са договаряли, за които случаи са повдигнати обвинявания за измами или чрез насила, уточни Лазаров.

Рекламите за строителните действия са били оповестени във Facebook. 

Клиентите му го търсили по телефона, само че той към този момент не отговарял

" Това произвеждане се следи от Окръжната прокуратура, то сплотява три досъдебни производства. Прокуратурата е работила по тези сигнали, към вчерашна дата се търсеше едно лице и бяха арестувани трима. Днес това лице се е предало и са задържали четирима. Един от тях е работил в изискванията на изпитателен период от предходна присъда ", коментира Радослав Лазаров. 

Движението на трамваите в Крайова беше спряно

Става въпрос за изключително грубо нарушение на публичния ред и неспазване на правилата на законите в страната. Групата се е възползвала от възрастни и самотни хора, уточни шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна Андрей Ангелов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР