Турската полиция застреля мъж и жена, които нападнаха контролно-пропускателен пункт

...
Турската полиция застреля мъж и жена, които нападнаха контролно-пропускателен пункт
Коментари Харесай

Турската полиция застреля мъж и жена, ранили шестима пред Съдебната палата в Истанбул

Турската полиция простреля мъж и жена, които нападнаха контролно-пропускателен пункт пред постройката на съда в Истанбул, ранявайки шестима души. Това заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая, представен от турската телевизия НТВ.

Той уточни, че терористичната формация Революционна партия и фронт за национално избавление (ДХКП-С) стои зад офанзивата, осведоми телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Неутрализираните нападатели с букви Е. Й. и П. Б. са членове на терористичната формация ДХКП-С, сподели Йерликая. При стрелбата хората към съда и вътре в постройката са изпаднали в суматоха и са легнали на земята.

Засега не са известни съответните претекстове на нападателите.

Турция стартира да излиза от интервала на принуждение, почнал преди десетилетие, когато беше наранена от многократни бомбени атентати и други набези, свързани с джихадистки и кюрдски бойци.

Въпреки че тези набези значително са затихнали, Истанбул и столицата Анкара остават в положение на нараснала подготвеност.

Миналия месец един човек беше убит от двама въоръжени мъже, които откриха огън в католическа черква в Истанбул. Отговорност за нападението поеха джихадистите от групировката „ Ислямска страна “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР