Турнирите от Големия шлем винаги създават някоя история, която спокойно

...
Турнирите от Големия шлем винаги създават някоя история, която спокойно
Коментари Харесай

От алкохолизъм и депресия до победа на РГ: Пуй и феновете празнуват с Марсилезата

Турнирите от Големия шлем постоянно основават някоя история, която умерено може да бъде екранизирана, а несъмнено този път това е класирането на Лука Пуй за втория кръг на шампионата. Французинът имаше доста тежък минал сезон, в който записа дълга серия от следващи провали и това съкруши неговата душeвност, като той признава по какъв начин е почнал да се налива самичък с алкохол и да спи по един час на нощ.

Бившият член на топ 10 изпада в хронична меланхолия и прекратява присъединяване си в съревнования за повече от 6 месеца. Пуй обаче осъзнава, че тенисът е неговият живот и не може да продължава по този метод, което го накара да се завърне назад в спорта за началото на 2023-та, въпреки той самият до неотдавна да е считал сходна стъпка за невъзможна.

В последна сметка историята придобива благополучен поврат на тазгодишния Ролан Гарос, където локалният представител изненадващо записва три победи по пътя си към главната скица, а през вчерашния ден не остави безусловно никакви шансове на Юрий Родинов, с цел да ав поздрави своя дебютен триумф в Големия шлем от цели четири години насам - 6:2 6:4 6:3.

Публиката пък оцени по достолепие всички саможертви и проляти сълзи, които са съпътствали похода на техния съотечественик назад към най-високото равнище на играта, като почитателите взеха решение да изпълнят френския химн ( " Марсилезата " ) след успеха на тогавашния номер девет, а самият тенисист се включи с цяло гърло в осъществяването, което безспорно сътвори един от най-емоционалните тенис моменти през годината.

Lucas Pouille singing La Marseillaise (French National Anthem) with the Roland-Garros crowd on Court 14 to celebrate his first Grand Slam win in four years
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР