Туризмът в Турция се възстановява след значителният спад в броя

...
Туризмът в Турция се възстановява след значителният спад в броя
Коментари Харесай

Турция привлича руските туристи

Туризмът в Турция се възвръща след забележителният спад в броя на туристите по време на пандемията.

Чуждестранните гости са главният източник на доходи за този притежател на рибен ресторант на брега на Босфора в Истанбул.

Но този път той би трябвало да се оправи с малко по-различни провокации.

„ Имаме огромни проблеми с кредитните карти. Руснаци влизат в ресторанта, желаят да платят с карта, само че терминалите ни отхвърлят да я одобряват. Всички са недоволни, аз съм неудовлетворен, клиентът ми е неудовлетворен. Руснаците са в комплицирана обстановка “, споделя Нико Валдес, притежател на ресторант.

 
Докато съветските туристи не престават да идват в Турция, Европейски Съюз стяга разпоредбите за тях. Това се случва, откакто украинското държавно управление прикани Европейски Съюз и Г-7 да им забранят достъпа. От украинското външно министерство не дадоха отговор на запитването на Euronews за коментар дали Анкара би трябвало да направи същото. Турция играе роля във войната – доставя безпилотни самолети на Украйна, само че в същото време поддържа връзки с Русия, изключително финансови.
Кристина Йовановски, Euronews

Тази яхта, за която се твърди, че е благосъстоятелност на съветския милиардер Дмитрий Каменщик, е на котва на известното южно крайбрежие на Турция.
Това е една от няколкото яхти на съветски олигарси, за които се оповестява, че са дебаркирали в Турция след налагането на западните наказания против Русия.
През август Съединени американски щати предизвестиха, че има риск от наказания за турските компании, в случай че работят със глобени руснаци.
От Анкара разсеяха тези опасения, като обявиха, че ще предизвикват търговията със своите съседи, без да се влиза в несъгласие със глобите.
Всеки бизнес, който Турция може да притегли, е от жизненоважно значение за стопанската система й, защото инфлацията в страната към този момент надвишава 80%.
Това оказва сериозен напън върху известността на турския президент.
Според социологическите изследвания Реджеп Тайип Ердоган ще загуби на втория тур на изборите следващата година от някой от противниците си.
Според икономисти, приходите от туризъм са изключително значими през този сезон, защото Ердоган е изправен пред най-трудните си избори.
По публични данни, тази година руснаците са на второ място по брой туристи в Турция, за първите 7 месеца съвсем 2 милиона и 200 000 души са посетили южната ни съседка. 

 
Предвид актуалната макроикономическа обстановка в Турция и острата потребност от задгранична валута, бих споделил, че съветските туристи са доста значими.  
Кан Селчуки, икономист

Нико споделя, че съвсем половината му облага идва от съветски туристи. " Икономиката ни е неприятно положение, а когато руснаците идват тук, става по-добре. "  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР