Туризмът отново е неглижиран от политическите сили. И управляващи, и

...
Туризмът отново е неглижиран от политическите сили. И управляващи, и
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори: Туризмът отново е неглижиран от политическите сили

" Туризмът още веднъж е неглижиран от политическите сили . И ръководещи, и съпротива не престават да не се интересуват от бъдещето на един от най-важните браншове на стопанската система , който способства приблизително за към 13 на 100 от Брутният вътрешен продукт ", сигнализират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

В проектопрограмата на възможното ново съдружно ръководство туристическият бранш не е обиден в целите на идващия проектокабинет, показват от Асоциацията и допълват, че това е немислимо, при изискване, че преди изборите за 47-то Народно заседание управленията на БХРА и Алианса на туристическите промишлености в България (АТИБ) организираха срещи с представителите на всички съществени претенденти за Народното събрание, на които са получили уверения, че туризмът ще е приоритет в ръководството.

Били са поети задължения за решаването на редица наболели проблеми в бранша като концесиите на плажовете, статута на националните курорти, казуса с фрагментите и най-много с тяхната сезонност, паркиране и сметоизвозване в курортите, съгласуваност в работата на обособените министерства във връзка с туристическата политика, обособяване на сериозен бюджет за реклама и неговото дейно харчене, основаване на единна браншова организация и по този начин нататък. Тези обещания обаче останаха само в областта на пожеланията, акцентират от БХРА.

От Асоциацията дефинират като неприемливо да се възнамерява затваряне на хотели и заведения за хранене поради коронавирус рецесията без стопански обезщетения. От БХРА са обезпокоени, че в Плана за справяне с COVID-19 на здравното ведомств о още веднъж е планувано затваряне на туристически обекти като хотели и заведения за хранене и прекъсване на всички всеобщи мероприятия, в това число семинари и конференции в стадий 3 и 4 на Плана.

Настоящият министър на туризма Христо Проданов е осведомен с многото проблеми на сектора, само че е претрупан с несвойствени задания и в екипа му има служители, които не са подобаващи за чиновници в това министерство, считат от БХРА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР