Тук в Брюксел много добре знаят какво представлява г-н Борисов,

...
Тук в Брюксел много добре знаят какво представлява г-н Борисов,
Коментари Харесай

Елена Йончева: В Брюксел много добре знаят какво представлява г-н Борисов

Тук в Брюксел доста добре знаят какво съставлява господин Борисов, само че неговото европейско семейство мълчи. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV евродепутатът Елена Йончева.
Никой не се ангажира с отпадането на Механизма над България. На този стадий ще има два Механизма над страната ни - остарелият от 2006 година и новият, който ще следи върховенството на закона и свободата на медиите в обособените страни членки, стана ясно още от думите на Елена Йончева. 
Тя разкри, че ще има спор за върховенството на закона в Европарламента, като изясни, че подобен спор се прави за страни, които са в доста сериозно състояние. Комисията LIBE предложения господин Борисов, който отхвърли да се яви. През последните години нито един министър-председател не е отказвал да се яви. Елена Йончева уточни, че са изпратени писмени въпроси до българското държавно управление, защото евродепутатите не са били удовлетворени от отговорите, които представителите на българското държавно управление са дали. 
На вчерашната намира се изрекоха доста остро депутати от всички групи, а от ЕНП бяха в ролята на балансьор. Вие виждате, че няма огромна западноевропейска медия, която да не осъжда неналичието на върховенството на закона в България. Тук в Брюксел доста добре знаят какво съставлява господин Борисов, само че неговото европейско семейство мълчи, сподели Йончева. Самият факт, че ще има спор в пленарна зала и по-късно ще има резолюция, това значи, че към България ще се гледа по различен метод след това, уверена е Елена Йончева.
 Йончева: Време е Европейската комисия да избере кое й е по-скъпо - демокрацията или Борисов Йончева: Време е Европейската комисия да избере кое й е по-скъпо - демокрацията или Борисов
Днес е време Европейската комисия да избере кое й е по-скъпо - демокрацията или господин Борисов “, съобщи евродепутатът Елена Йонч...
Според евродепутата аферата с къщата в Барселона е доста значима и Борисов се опасява, че тази спекулация може да бъде разнищена в Брюксел.
Йончева уточни, че за първи път в Българска социалистическа партия няма спор за водачеството и след изборите ще стартира диалогът в левицата. Според Елена Йончева хората не имат вяра, че Корнелия Нинова като водач на левицата се бори с корупцията. В момента, в който Нинова не подписа трите сигнала против Борисов до основния прокурор, тези сигнали бяха подписани единствено от мен, това са доста съответни неща, означи още Йончева.


Създава се едно чувство, че отвън София Големият брат е седнал да заседава. Не може да представяш едно рутинно съвещание на Комисията за права и свободи като чуване, сподели в ефира на малкия екран и Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП. Аз виждам, на митингите има доста мои връстници, с които непрекъснато приказвам. Вярвам, че те имат своите претенции, в които ние се вслушваме, означи Новаков. 
 Андрей Новаков: Няма скришен скрит план да се раздават пари на хората, с цел да се пишат заболели от ковид Андрей Новаков: Няма скришен скрит план да се раздават пари на хората, с цел да се пишат заболели от ковид
“Спасителният проект има две значими задания. Едната е да го приемем, колкото може по-бързо. Другата е да създадем по този начин, че да се одобри...
Беше показано, че подобен спор за България в пленарна зала е нещо историческо, само че последните няколко дебата в пленарна зала бяха за Испания, Гърция, Полша и имаше рецензии от всеки евродепутат. Аз виждам, че напрежение в България има, никой не го отхвърля, и то се следи в цяла Европа, съобщи Андрей Новаков. Той изясни, че водачът на ЕНП Доналд Туск е декларирал, че познава Бойко Борисов и не би могъл да го съпостави с деспот.
Трябва да създадем доста ясно разграничаване по отношение на мониторинга над България - ще има механизъм за всяка една страна членка. Напредъкът в България разрешава остарелият механизъм да спре и сега отчет за България не се готви, сподели още Андрей Новаков. От думите му стана ясно, че остарелият механизъм продължава да работи за България, само че без отчет.
Новаков уточни, че доста добре се вижда къде в България отиват европейските фондове, защото в Европейската счете палата равнището на неточност на страната ни е доста ниско в съпоставяне със междинното за Европейския съюз. Андрей Новаков означи, че е много пресилено да се каже, че престижът на Борисов в Европа е разтърсен. 
(Какво се разяснява в Брюксел по отношение на върховенството на закона у нас, четете.)
Водещият на предаването " Тази заран " Антон Хекимян помоли евродепутатът Андрей Новаков да прочете какво написа в аутокюто на камерата. Това стана в отговор на думите на Новаков, че той няма аутокю и няма слушалка в ушите си. От фрагментите, които феновете видяха, в действителност се видя, че на аутокюто има само анонс към идващия посетител на предаването - доц. доктор Ангел Кунчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР