Цялото родно село на св.Иван Рилски - Скрино, Кюстендилско, ще

...
Цялото родно село на св.Иван Рилски - Скрино, Кюстендилско, ще
Коментари Харесай

Всички жители на родното село на св.Иван Рилски - Скрино, ще се съберат в храма на името на светеца

Цялото родно село на св.Иван Рилски - Скрино, Кюстендилско, ще се събере в храма  на името на светеца за службата за Възкресение Христово довечера, сподели общинарят Георги Мичов, който живее със фамилията си в селото. Местните поданици са към 80, само че за празниците пристигнали доста гости, наели двете къщи за посетители в селото.

Кметът на селото Силвия Мичева и брачният партньор й тази заран почистили свещниците в храма " Свети Иван Рилски ", ревизирали редовността на електроинсталацията, сложили нови крушки, помели храма. Скрино няма духовник. Затова е докарана уредба, по която през цялата вечер в храма ще звучи църковна музика и проповеди на запис, до момента в който богомолците са вътре и пред храма. Някои ще се качат за службата вечерта в Руенската обител " Свети Иван Рилски ", която отстои на 2 километра от Скрино. Заради това, че е отечество и поради построените над 40 храма, Скрино и общината Бобошево са наречени от откривателите и туристите " Българският Йерусалим ".

Хиляда червени яйца ще бъдат подарени на гостите на Църногорския манастир " Свети Безсребреници Козма и Дамян " край брезнишкото село Гигинци, заяви игуменът архимандрит Никанор. Според традицията яйцата бяха боядисани на Велики четвъртък от монаси, послушници и посетители на манастира и ще бъдат раздадени на Великден. На Светли понеделник ще има литийно шествие с чудодейната икона на Пресвета Богородица - Всецарица, която беше подарена на манастира преди две години.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР