Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки,

...
Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки,
Коментари Харесай

Ето какво съсипва шасито на колите ни

Цялостното обезобразяване на шасито на автомобил без помощта на дупки, спящи служители на реда, отворени шахти, бордюри и павета не е лесна задача. Придвижвайки се единствено по идеално равни пътища, това ще отнеме време и самообладание, само че не малко водачи, заради неточности и неумелост, съумяват да ускорят гибелта на амортисьори, стабилизатори, гумени втулки, шарнири и други детайли на окачването.

Да стартираме с това, че шофирането със счупено окачване е извънредно рисково, заплашва със съществени злополуки и затова опонира на разпоредбите за придвижване.

Следователно, при първите признаци на нередовност на шасито, незабавно би трябвало да се свържете с авторемонтен сервиз.

Проблемите с окачването могат да се случат даже и в случай че управлявате автомобила в огромен град и се движите единствено по положителни пътища. Например, шофирането с меки предни гуми, даже и на равна повърхнина, няма да повлияе по-добре на сферичните шарнири. Има и други способи да се съсипе окачването без въобще да се слиза от асфалта.

Не се сменят консумативите

Почти всички възли на ходовата част взаимодействат между тях и зависят един от различен, тъй че най-сигурният метод да я довършите е да игнорирате своевременното възобновяване на консумативите. А те включват съвсем всички гумени детайли, които изискват постоянен мониторинг - гумени втулки, прахоуловители, маншони и други Има и различен метод за съсипване на ходовата част - потреблението на евтини, менте детайли със подозрително качество.

Мръсотия

Както знаете, износването на амортисьори зависи от тяхната температура. Ако при високи натоварвания и при топло време, те въпреки всичко са " кипнали ", тогава функционалностите им се изгубят и има огромна възможност от протичане на хидравликата. А огромна роля в нарушаването на отвеждането на топлината играе натрупалата се нечистотия.

Освен това, той може да повреди уплътнението на амортисьора, в случай че попадне там, и това ще докара до замърсяване на хидравличната течност и неговата щета. Така че при тиня и мръсно време може е желателно да миете частите на окачването, тъй като в противоположен случай те няма да живеят дълго.

Претоварване

Колкото по-често се движите в претрупан автомобил, колкото повече има вътре в нея едрогабаритни пасажери и колкото по впечатляващ е техният багаж, толкоз по-големи се оказват натоварванията върху окачването.

Постоянно притиснатите към шосето амортисьори на автомобила няма да траят дълго. Особено в случай че лидерът практикува нападателен жанр на шофиране.

Агресивна маниера на шофиране

Дори и да не претоварвате автомобила с спомагателен багаж, в случай че шофирате хазартно, ускорявате внезапно и влизате в завоите на оптималната скорост, окачването на автомобилът ще изпитва огромни натоварвания.

Така че феновете на хазартното шофиране и дрифта би трябвало да знаят, че могат да съкратят живота на ходовата част, без да се движат по черни пътища.

Движение зад камион

Ако сте привикнали да се движите по извънградските пътища близо зад тежък камион, бъдете подготвени да хванете с колелото всеки огромен непознат предмет, който внезапно се появи изпод. В последна сметка, като предписание, пътният луфт на камиона е доста по-голям от този на леката кола.

Шофьорът на камиона ще пропусне трудността сред колелата си, само че вие няма да имате време да извършите маневра и най-вероятно ще връхлетите на някакъв камък или парче дърво. Окачването ще поеме удара, само че сериозните последици няма да закъснеят.

Източник: auto.blitz.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР