Цялата суматоха около високите цени на тока и газа вероятно

...
Цялата суматоха около високите цени на тока и газа вероятно
Коментари Харесай

Тройно по-ниски сметки за бизнеса, заработват компенсациите

Цялата блъсканица към високите цени на тока и газа евентуално бързо ще утихне единствено след седмица. Тогава потребителите ще получат новите си фактури и ще бъдат прелестно сюрпризирани - те ще са близо три пъти по- дребни от предходните , написа Капитал.

Причината за това е, че най-сетне ще бъде задействана новата скица за обезщетения, която държавното управление утвърди преди няколко седмици, само че някак остава неразбрана.

Именно това недоумение даде опция за политически акции, най-много през ръководени от ГЕРБ общини, които започнаха да стопират уличното осветяване и да плашат, че ще оставят на студено детските градини и учебните заведения.

Факт е, че през януари никой не получи обезщетения, само че пък за сметка на това в този момент такива ще бъдат изплатени вкупом. Програма на държавното управление включва месеците декември и януари, като общата сума ще бъде отразена във фактурите, които стартират да излизат през февруари 2022 година

Така значително най-тежкият месец в годината за енергийните разноски може да се окаже най-лек - като бъдат получени по едно и също време дотации за два месеца вкупом.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР