Цветан Цветанов вече е редови партиец в ГЕРБ. Едни се

...
Цветан Цветанов вече е редови партиец в ГЕРБ. Едни се
Коментари Харесай

Цветанов напуска, но му дават сочен кокал

Цветан Цветанов към този момент е редови партиец в ГЕРБ. Едни се радват, други плачат. Явно и първите и вторите имат проблем с информацията и с разбора. Забележете: обиковеният член Цецо прави център за евроатлантическа активност и сигурност. Сериозно дружество, помагали му съществени адвокати. Няма подозрение, концепцията е доходоносна. Но желае съществени вложения за набиране на специалисти, сътрудници, чиновници, офис, техника и прочие
Откъде Цветанов има пари за такова начинание? Неговите не отидоха ли жилището с асансьора и проучването на щерките?

Някой, който доста го обича му е оказал помощ в начинанието. Или пък подобен, който желае да си подсигурява мълчанието му. На този център – бъдете сигурни, - към този момент са обезпечени и поръчките. От ведомства, министерства, доближени до ГЕРБ компании, банки, предприемачи и прочие Така, че новата цветанова рожба ще просперира ощу от старта. Лесно може да се допусна и кои близки до сърцето му хора, ще станат част от новата конструкция. Вероятно измежду първите в листата е някогашният началник на ГДБОП Станимир Флоров… Със сигурност и Веско Маринов ще откри място в плана.

Идеята не е нова. Румен Петков, тогавашния бесепар, а през днешния ден началник на Първановата АБВ, сътвори Международен институт за сигурност и съдействие, когато подаде оставка като вътрешен министър. Самият Петков изповядва съветофилство и може това да му е донесло изгоди откъм Москва, само че Европейски Съюз и Съединени американски щати не е получил нищо.

Цецо се е нацелил в друга посока и сигурно към този момент е договорил сериозна парична помощ от Съединени американски щати и някои европейски страни. Богатите обичат да имат подръка сътрудници и структури за въздействие, изключително в случай че се съблюдава антируската устременост. Проблем донакъде е интелектуалния капацитет на Цветанов, само че това в случае надали е определящо. Защото Цветанов нито има опциите, потенциала, експертизата и знанията на основателите на частната разследваща и аналитична организация Страдфор със седалище в Остин, Тексас. Може да е обяснявал на снякого, че ще " роди " нещо такова, само че няма кой да се върже. Достатъчно е да го огледа, а откакто го и чуе... Но Цветанов има какво да предложи. Затова когато приказва за преданост - гледайте слънцето.

Бившият министър председател Иван Костов сътвори Център за разбори и ръководство на опасности, Изследванията и отчетите му са настоящи и значими, което не пречи върху него да се сипят рецензии от разнообразни страни.

Бойко Борисов е научил много неща от Тодор Живков. Едното е по какъв начин да се отървава от неуместни хора като си подсигурява мълчанието им. Тайната е: в профил го, само че му остави достъп до баницата. Цветанов получи " център ", а Румяна Бъчварова посланически пост в Израел, откъдето минава връзката с Белия дом.

Със сигурност обаче Борисов ги следи. Защото евентуално е научил и различен урок: Луканов и Лилов само че в един миг измъкнаха партиято от ръцете на Живков...

Вождизмът в страни като нашата, където демокрацията през цялото й битие е била необичаен лъч през тъмни облаци, е мощно развъртян. Вторите, третите, четвъртите и т.н в една партия всяка нощ сънуват, че са станали първи. Няма значение по какъв начин, нито за какво. Защото по този начин.

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР