ЦСКА-София се класира за финала за Купата на България, след

...
ЦСКА-София се класира за финала за Купата на България, след
Коментари Харесай

Дузпи пратиха ЦСКА- София на финал в турнира за Купата на България

ЦСКА-София се класира за финала за Купата на България, откакто в профил Славия след осъществяване на дузпи. Редовното време приключи 2:0 за Славия и по този начин общият резултат беше подравнен. В продълженията и двата тима не си означиха голове и това наложи осъществяване на дузпи.

В първите пет опита и двата тима бяха безгрешни. Но при 7-ата и 8-ата дузпа Славия нямаше късмет, защото Никита Николаевич и Кемело Нгуена не съумяха да преодолеят вратаря Димитър Евтимов. За ЦСКА-София пропусна Мено Кох, а при решаващото осъществяване Брадли Мазику беше прецизен и обезпечи триумфа на армейците със 7:6 при наказателните удари.

Тони Тасев в 8-ата и Иван Минчев в 12-ата минута вкараха за Славия в постоянното време и заличиха преднината на ЦСКА-София със същия резултат от предишния вторник.

Вторият финалист ще бъде избран на следващия ден на стадион Георги Аспарухов в София сред Левски и Лудогорец.

Eдин от любимците на почитателите на армейците Греъм Кери получи премия преди мача по случай своя мач номер 100 за ЦСКА-София. Първата опция беше за домакините в 3-ата минута, когато Варела центрира от фаул към Кайседо. Снажният таран удари с глава, само че прави в обсега на Светослав Вуцов, който мазета в корнер.

В 8-ата минута обаче Славия откри след отлична офанзива на Радослав Кирилов по лявото крило. Капитанът на белите преодоля Томас Лам и пусна паралелно на границата на дребното наказателно поле. Двама бранители останаха пасивни, а Тони Тасев най-отзад получи топката и я прати в мрежата.

В 12-ата минута продължителна офанзива на Славия приключи с неочакван гол на Иван Минчев. Топката беше избутана на десния фланг, Минчев получи топката влезе във вътрешността и видя, че Димитър Евтимов на вратата на домакините е излязъл малко напред. Нисичкият полузащитник стреля и съумя да го трансферира, изравнявайки общия резултат.

Само след четири минути и ЦСКА-София можеше да вкара, като останаха съществени подозрения, че топката може и да е минала голлинията. Тибо Вион проби от дясно и центрира, като топката падна до задната греда. Кайседо стреля, Вуцов съумя да постави ръка пред топката и минала, само че не с цялостния си размер, топката въпреки всичко беше изчистена. Волен Чинков се съветва с ВАР, откъдето му потвърдиха, че решението е вярно.

В последните пет минути на първото полувреме двата тима сътвориха по едно положително състояние посредством Йомов за ЦСКА и рисково осъществяване от ъгловия удар на Иван Минчев за гостите.

В 69-ата минута Славия можеше да накаже още веднъж вратаря Евтимов, който излезе неразчетено. И освен това, само че и не уцели топката както би трябвало при опит да почисти, откакто негов съотборник му попречи. Кълбото попадна в Йон Бакеро, който от повече от 35 метра не съумя да уцели мрежата. Минута по-късно Йомов преодоля Соарес и центрира и този път Вуцов увисна, само че Кайседо беше неопитен за това, че топката му кацна на гърдите при паднал вратар на Славия.

В 90-ата минута ЦСКА можеше да означи и да завоюва противоборството, само че Карло Мухар не съумя да насочи топката във вратата. Греъм Кери центрира от корнер, Мено Кох смъкна топката с глава, тя отиде у Мухар, който не съумя да я вкара.

В продълженията и двата тима заложиха на сигурността, само че и не пропускаха благоприятни условия за офанзиви. Кристиян Добрев стреля за Славия, само че топката се отби в тялото на бранител. В 111-ата минута Йоан Баи проби от дясно и върна за Кери, който от 10-12 метра не съумя да нацели добре топката. Минути по-късно Кайседо се размина с топката  при подаване от дясно и изтърва нов късмет за ЦСКА-София.

Последва осъществяването на дузпите, като тимовете не сбъркаха в първите шест осъществявания. Чак при 7-те дузпи двата тима пропуснаха. Най-напред Мено Кох прати топката високо над гредата, а по-късно Димитър Евтимов избави удара на Никита Николаевич. След това Мазику вкара, а Евтимов избави втора поредна дузпа, този път изпълнена от друга запаса Кемело Нгуена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР