ЦСКА 1948 започна днес зимната си подготовка при сериозен медиен

...
ЦСКА 1948 започна днес зимната си подготовка при сериозен медиен
Коментари Харесай

Тодор Янчев: Ако имам нужда от съвет, ще търся Стойчо Младенов

ЦСКА 1948 стартира през днешния ден зимната си подготовка при сериозен медиен интерес на стадиона в комплекс Царско село. На първо място новото лице е старши треньорът Тодор Янчев, който за първи път ще бъде първи човек в щаба. Той поема работата от напусналия преди Нова година Любослав Пенев.

Янчев, който е мощно обвързван със Стойчо Младенов – и по време на кариерата си на футболист, и по-късно като негов асистент, приказва пред публицистите. Той изясни, че от доста време е чакал момента, в който ще бъде основен треньор и удостовери, че ще взима самичък решенията си. Но защото Стойчо Младенов е част от клуба, разумно беше запитан дали ще се търси неговото мнение.

" Днес започваме с 16 индивида. До края на деня идват огромна част от чужденците. Има и проблеми и с визите на някои футболисти, като това се отнася за Парвизджон Умарбаев. Той към момента не може да извади виза за престой на детето си. Така че до ден-два целият тим ще бъде окомплектован. Същевременно се водят договаряния с 2-3 състезатели. До края на деня или на следващия ден ще имаме изясненост. Клубът ще ги разгласи ", стартира Тодор Янчев.

По въпроса с дебюта си като старши треньор, той отговори: " Доволен съм от тази персонална стъпка. Мисля, че съм подготвен за тази крачка, която започнах. Дълго време се готвих за този ход. Мисля, че пристигна времето. Кой ще бъде треньор в сянка? Аз ще взимам решенията за спортно-техническата част. Иначе всеки може да си приказва каквото си желае. Но аз ще нося отговорност и ще нося отговорност за решенията си. Стойчо Младенов ми е помагал доста, само че оттук насетне моето име ще приказва. Стойчо Младенов е фигура и огромен експерт в треньорството. Но отново споделям – каквото имам към него, ще се допитвам. Но самите решения ще бъдат мои и ще си нося отговорност ".

" С какво ще се занимава Стойчо Младенов? Трябва да питате управлението. Не е моя работа с какво ще се занимава той. Аз имам задоволително задължения с подготвителния развой. Всеки си има задания в клуба ".

Поради спецификата на клуба ЦСКА 1948, работещите в него хора не са добре одобрявани на стадион Българска войска. Янчев беше запитан дали се притеснява от посрещане, което няма да кореспондира с дългите години с капитанската лента.

" Всеки има право да взима дадени решения на база своята позиция. Аз сега разтварям нова страница в моя живот. Дълго време съм се учил да бъда старши треньор. Взел съм нужните лицензи, приключил съм магистратура. Така че задачата ми е да потегли по пътя на треньорството. И това от през днешния ден настава. Така че нямам право да предпочитам нещо по отношение на своите персонални пристрастия или каквото и да е ".

Следващият въпрос беше дали Янчев фактически взима решенията за селекцията, защото постоянно се случва притежателят на компанията за спортни залози efbet Цветомир Найденов да разгласява в обществените мрежи вести преди формалния уебсайт. Янчев обаче изясни по какъв начин стоят нещата.

" Към момента аз и управлението сме осведомени с всеки човек, с който се водят договаряния. Аз не се занимавам с финансовите неща. Моята работа не е да дефинирам заплатите. Трансферите – да, съгласувани са. Имаме състезателен шеф. Обсъдили сме на кои постове имаме потребност от нови играчи. Така че е в съгласие с всички ".

На запитване какви цели има сложени пред него, а и той по какъв начин се усеща в обстатовката, Янчев сподели: " Аз персонални цели си слагам, тъй като съм теоретичен да бъда максималист и това е било през цялата ми кариера и постоянно съм се стремял да се боря за първо място. И в същото време, когато съм бил асистент в щабовете, в които съм работил, съм гонил оптимални цели. Но би трябвало да подготвим добре тима и да можем да гоним тези цели. А за какво си е тръгнал предходния треньор? Това са неща, които са били преди мене. Така че минимум аз мога да давам отговор за случилото се тогава, приключи Янчев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР