Бившият български национал Благой Георгиев говори открито за някои от

...
Бившият български национал Благой Георгиев говори открито за някои от
Коментари Харесай

Благой със силни думи за Стоичков, Венци Стефанов, Божинов и Илиан Илиев

Бившият български национал Благой Георгиев приказва намерено за някои от огромните имена в родния футбол като Илиан Илиев, Христо Стоичков, Венцеслав Стефанов и Валери Божинов.

" Познавам се с Илиан, само че не знам по какъв начин работи. За един треньор обстоятелствата приказват. Черно море е преди всичко, като постоянно е в челните места в последните 10 години. Само възторженостти за Илиан. Първите 2-3 мача постоянно има едно експлоадиране, само че се надявам при новия треньор да има неизменност. Със звезди всеки може, само че като нямаш тези средства, към този момент си проличава работата на треньора. При него се получават нещата, очевидно е сръчен човек ", съобщи Благо в изявление за Гонг.

„ Христо Стоичков е индивидът, който за първи път ме взе в националния. Най-големият български футболист и огромен човек. Може би много страни ни знаят поради него. Всичко е казано за него, едно доста огромно отлично и благодаря от името на цяла България. “

„ Винаги ще го усещам непосредствен Венцеслав Стефанов, той ми подаде ръка, когато бях на 16 години. Той ме вкара в огромния футбол, бил е постоянно покрай мен и ми е давал препоръки, които не постоянно съм слушал. Тая единствено положителни усеща към него и по този начин ще си остане. Аз играех в Германия, преди да отида в Русия и имах предложение от Кьолн за 3 години и ние седим с него и той ми сподели: " Благо, ще ти кажа единствено едно, детето ти като порастне няма да те пита къде си играл, а като отвори хладилника ще пита - абе тате мляко има ли? " Аз разбрах какво има поради и по този начин останах доста години в Русия. Лошото е, че от време на време не съм слушал препоръките му ", добави някогашният футболист.

" Божинов? Водещият? Божинката постоянно съм го чувствал непосредствен. Доста случки имаме с него, които не са за описване. Той задоволително прави всеки ден с неговите появи, всеки ден е преживелица на него. Не съумях да го виждам на Нова година, уповавам се, че добре се е справил ", съобщи Благо.

" Всички имена, които сподели са много близки до мен. Голям почит към Черчесов. Той е може би най-хубавият треньор, с който съм работил. Голям експерт. И постоянно си държи на думата. Имало е случаи, когато не са ни платили заплатите и той споделя да не излизаме на подготовка. Той доста изискваше от нас, помня като ходихме на тренировки ни взимаха кръв, теглиха ни на килограми. Прасе да бях, нямаше да ме теглят толкоз - всеки ден. Накрая вкара дрегер за алкохол, още на първата подготовка изпаднаха 10 индивида с доста тежки санкции. Глобяваха ни за по-високи килограми. Това е, дисциплината беше най-важна за него и съм научил доста неща ", приключи Благой Георгиев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР