Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния статут

...
Руското министерство на вътрешните работи обяви промени в правния статут
Коментари Харесай

Нови процедури: Украинците в Русия са заплашени от експулсиране

Руското министерство на вътрешните работи разгласи промени в правния статут на украинците, пребиваващи в Русия, които са застрашени от експулсиране, в случай че не преминат през редица процедури и не получат по този начин наречената „ зелена карта “.

Според Интерфакс, базирайки се на декрет, подписан от Владимир Путин, украинските жители и лицата, които са имали поданство на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР, резервират правото си да обитават на територията на Русия без ограничаване на периода на престой, при изискване че преминат през регистрация за пръстови отпечатъци, правене на снимки и медицински обзор. След прекосяването на тези процедури териториалните органи на съветското Министерство на вътрешните работи ще издават на жителите по този начин наречената „ зелена карта “ - документ по избран пример.

Украинските жители, които са подали молба за издаване на „ зелена карта “ до 31 декември тази година, няма да бъдат депортирани и няма да им бъде понижен срокът на краткотрайното престояване. Обаче тези, които не са получили този документ и не са минали тези процедури, ще бъдат изправени пред експулсиране от Русия от началото на 2025 година, обясниха от пресцентъра на съветското ведомство, написа Би Би Си.

 Мария Захарова: Ако Франция изпрати войски в Украйна, Русия ще ги нападна Светът 3 мин. Мария Захарова: Ако Франция изпрати войски в Украйна, Русия ще ги нападна  След думите на Макрон за западни войски в Украйна: Путин подреди учения за потребление на нуклеарно оръжие Светът 5 мин. След думите на Макрон за западни войски в Украйна: Путин подреди учения за потребление на нуклеарно оръжие  Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани Светът 2 мин. Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани  Държавна измяна: ФСС задържа руснак, сглобявал и пускал дронове в поддръжка на Украйна Светът 2 мин. Държавна измяна: ФСС задържа руснак, сглобявал и пускал дронове в поддръжка на Украйна  Мария Захарова: Ако Франция изпрати войски в Украйна, Русия ще ги нападна Светът 3 мин. Мария Захарова: Ако Франция изпрати войски в Украйна, Русия ще ги нападна  След думите на Макрон за западни войски в Украйна: Путин подреди учения за потребление на нуклеарно оръжие Светът 5 мин. След думите на Макрон за западни войски в Украйна: Путин подреди учения за потребление на нуклеарно оръжие  Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани Светът 2 мин. Подготвяли убийството на Зеленски: Двама украински полковници са задържани  Държавна измяна: ФСС задържа руснак, сглобявал и пускал дронове в поддръжка на Украйна Светът 2 мин. Държавна измяна: ФСС задържа руснак, сглобявал и пускал дронове в поддръжка на Украйна

На чужденците, притежаващи позволения за престояване или удостоверения за непрекъснато престояване в окупираните от Русия Донецка, Луганска, Запорожка или Херсонска област, съветското Министерство на вътрешните работи е удължило правото на престояване на тези територии въз основа на съществуващите им документи (включително с изминал срок) до 31 декември 2024 година

По-рано през днешния ден Руската федерация предизвести Франция, че   в случай че президентът Еманюел Макрон изпрати войски в Украйна , те ще бъдат обсъждани като законни цели от съветските военни.

През февруари Макрон провокира дискусия, като съобщи, че разполагането на сухопътни войски в Украйна в бъдеще не би трябвало да бъде изключвано. Френският водач предизвести, че в случай че Русия победи в Украйна, тогава доверието в Европа ще бъде сведено до нула.

Захарова уточни, че Русия към този момент следи увеличение на броя на френските жители измежду починалите на бойното поле в Украйна.

В понеделник Русия съобщи, че ще организира военно обучение, което ще включва подготовка за разполагане и  потребление на тактически нуклеарни оръжия . Ученията са в отговор на закани, които съгласно Москва са отправени от от Франция, Англия и Съединени американски щати.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР