Цитрусовите плодове са много вкусни и почти винаги могат да

...
Цитрусовите плодове са много вкусни и почти винаги могат да
Коментари Харесай

Диета с цитруси

Цитрусовите плодове са доста вкусни и съвсем постоянно могат да се открият на пазара. Плодовите киселини разграждат мазнините, а витамин С ускорява имунната система.

Заради високото си наличие на витамин С цитрусовите плодове са вашият най-хубав асистент в битката с простудните болести и грипа. Освен този скъп антиоксидант в тях се съдържат и витамини от В група, магнезий, манган, цинк и селен.

А плодовите киселини в цитрусите подкрепят разграждането на мазнините, тъй че с тази 5-дневна стратегия вие ще съумеете бързо и елементарно да се спасите от 3 непотребни кг. Тъй като в този интервал се употребяват единствено плодове, то режимът на хранене е подобаващ и за пречистване на организма.

Оригиналният вид на цитрусовата диета е формиран от 3 дни, в които се употребяват единствено плодове от тази плодова група. Вторият, по-лек режим, е 5-дневна хранителна стратегия, която с изключение на цитруси, включва и други хранения. Ето за какво през днешния ден ще ви срещнем и с двете диети.

3-дневната диета не би трябвало да се продължава по лична преценка, защото има някои противопоказания – появяват се диария и киселини в стомаха. Не е за препоръчване и за хора, които има високо или ниско кръвно налягане.

Примерно меню:

 Цитруси

Закуска – 1 чаша ментов чай (без захар), салата от цитруси;

Втора закуска – 1 чаша прясно изцеден портокалов сок;

Обяд - 1 часа ментов чай, салата от цитруси;

Следобедна закуска – 10 сурови ядки (без кашу и фъстъци);

Вечеря - 1 часа ментов чай, салата от цитруси.

5-дневният вид на цитрусовата диета е подобаващ за дейни хора, които имат потребност от повече сила. При него е от извънредно значение всеки ден да стартира с чаша минерална вода, в която е изстискан сокът от половин лимон. За закуска изпийте чаша цитрусов сок, комбинирана с едно твърдо сварено яйце и дребна пълнозърнеста филийка, намазана с тъничък пласт извара.

Обядът и вечерята би трябвало да са леки и на зеленчукова основа. Преди всяко хранене би трябвало да изпивате по една чаша вода със сок от половин лимон. Десертът пък наложително би трябвало да е или цитрус, или прясно изцеден сок от портокали – тъкмо както и следобедната закуска.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР