ЦИК реши да не допусне ПП “Гражданска платформа Българско лято”

...
ЦИК реши да не допусне ПП “Гражданска платформа Българско лято”
Коментари Харесай

ЦИК отряза партията на Васил Божков

ЦИК реши да не допусне Политическа партия “Гражданска платформа Българско лято” до избори. Защото страната, в лицето на служебните министри позволи очевидна и противозаконна дискриминация по отношение на партията и всички наши съидейници, пишат от Българско лято в обществените мрежи.
“Въпреки всички наши старания да бъдем изрядни в документите, макар хилядите подписи, които представихме, ЦИК отхвърли да ни допусне в изборната конкуренция. Причината за отхвърли е неналичието на банкова сметка. След решение 441/04.06.2021 на Министерски съвет, в което беше подредено всички да прекратят неотложно връзки с партията, Българска народна банка издадоха наложителни инструкции към комерсиалните банки, в резултат на което откриването на банкова сметка на партията е на практика невероятно. Това решение е незаконосъобразно, противоконституционно и дискриминационно”, показват от партията.
Очевидно съществуването ни като политически индивид всява боязън измежду новите, старите и “почтените” претенденти за депутати, безапелационни са от политическата партия.
“Но ние няма да се предадем! Политическа партия “Гражданска платформа Българско лято” сплотява и съставлява политическите възгледи на хиляди свои съидейници в битката за по-добра, разрастваща се, съвременна и демократична България. Затова твърдо заявяваме, че ще отстояваме правилата си и ще търсим справедливост”, допълват от Българско лято.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР