Централният защитник на Реал Мадрид Дейвид Алаба приключи с мачовете

...
Централният защитник на Реал Мадрид Дейвид Алаба приключи с мачовете
Коментари Харесай

Реал Мадрид с извънреден трансфер през януари

Централният бранител на Реал Мадрид Дейвид Алаба завърши с мачовете за сезон 2023/24, а по всяка възможност и за първите месеци от идната акция. Австрийският национал скъса кръстни връзки при успеха с 4:1 над Виляреал – същата травма, която извади Тибо Куртоа и Едер Милитао от сметките на Карло Анчелоти за сезона.

Оттук нататък за Карлето ще става все по-сложно при избора на отбрана. Италианският експерт разполага само с Антонио Рюдигер и Начо Фернандес като централни бранители. При потребност на тази позиция ще бъде употребен отбранителният халф Орелиен Чуамени – нещо, което съобщи самият Анчелоти на конференцията си след мача.

През идната седмица способените органи в Реал Мадрид ще се съберат, с цел да обсъдят опцията за укрепване през януарския трансферен прозорец и съвсем несъмнено ще се наложи да създадат трансфер за защитата, какъвто допреди няколко дни беше изрично отхвърлян.

Логично, има две варианти – непрекъснат трансфер и състезател чартърен, което е по-вероятно да се случи. Обсъжданите имена все още са Антонио Силва от Бенфика, който е любимец все още, Лени Йоро от Лил, Гонсало Инасио от Спортинг Лисабон, Уилиам Пачо от Айнтрахт Франкфурт и Джорджо Скалвини от Аталанта.

Възможно е на „ Сантиаго Бернабеу “ да помислят и за шестмесечен наем на някой по-опитен бранител или футболист, чийто контракт с клуба му изтича. На масата стои и опцията да не бъде притеглен централен бранител. Това значи, че до края на сезона централната двойка ще е Рюдигер-Начо, в случай че някой от тях не се контузи също, а Чуамени и момчетата от Кастия ще оказват помощ.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР