Богата културно-музикална програма е подготвила Община Благоевград по повод 24

...
</TD
>Богата културно-музикална програма е подготвила Община Благоевград по повод 24
Коментари Харесай

Богата празнична програма за 24 май в Благоевград

Богата културно-музикална стратегия е подготвила Община Благоевград във връзка 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета, на славянската словесност и празник на града. Събитията за идните празнувания бяха обявени на конференция от зам.-кмета по просвета, спорт и туризъм Станислав Кимчев, съобщи Blagoevgrad24.bg .

Любими реализатори, българска сцена, фолклорни ритми, микс от поп и ров, изложения, редуващи се в три следващи дни на пл. " Македония “ ще създадат тържествената стратегия още по-вълнуваща и незабравима за жителите и гостите на Благоевград.

" Селекция от звездни реализатори ще се качи на огромната сцена в празничните дни. Първият огромен концерт на 23 май ще открият инструменталистите от Биг Бенд - Благоевград с присъединяване на солистите Христина Кацарска и Марияна Костова. Кулминацията на вечерта ще бъде неповторимата Силвия Кацарова, която ще зарадва публиката с безконечните си шлагери “, сподели зам.-кметът Станислав Кимчев.

Празничната стратегия в навечерието на 24 май ще стартира с концерт на сформира от НЧ " Никола Вапцаров - 1866 “, където по-късно кметът на Благоевград Методи Байкушев ще даде и формален банкет за изявени просветителни и културни дейци. В Градска художествена изложба ще бъде открита обичайна Обща галерия, по време на която ще бъдат отличени най-хубавите изложени произведения.

  " Под светлините на прожекторите точно на 24 май ще излязат нашумялата група " Молец “, дует Бисера и Лидия с модерния си аранжимент на фолклорни ритми и младите гении от музикално учебно заведение " Престо “. Община Благоевград тази година е заложила на разнообразие от стилове, с цел да отговори на упованията на разнообразни генерации. Не пропускайте да се докоснете до обичаните си реализатори и да изживеете едни незабравими и вълнуващи мигове “, с тези думи зам.-кметът прикани поданици и посетители на града да се включат в празника на Благоевград за един от най-светлите български празници.

Честванията за 24 май по традиция ще стартират с полагане на цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий и тържествено шествие на учебните заведения в община Благоевград. В програмата присъединяване ще вземат и деца, и младежи от разнообразни танцови и музикални школи.

Класика и фолклор ще се преплетат на пл. " Македония “ на 25 май, когато сцената ще завладеят емблемата на Благоевград Ансамбъл " Пирин “ и Камерна опера, чийто оркестър, солисти и балет ще показват най-хубавото от репертоара си.

За еуфорията към тържествата ще допринесат и абитуриентските дефилета по аления килим пред Община Благоевград.

Два огромни Международни фолклорни фестивала ще добавят колорита на културната стратегия през м. май. На 17 и 18 май на пл. " Македония “ ще се организира обичайният фестивал " Шарено цвете “, в който ще се изявят над 800 деца от страната и чужбина. На 31 май и 1 юни още веднъж на същата локация над 1000 участници ще пеят и танцуват във фолклорен фестивал " Мир на Балканите “. Това разгласи на конференцията доктор Александра Ковачева, зам.-директор на ЦЛТРДБ, която показа най-мащабните събития от програмата Центъра за м. май.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР