Нека кампанията да бъде честна и прозрачна. Малко да намалят

...
Нека кампанията да бъде честна и прозрачна. Малко да намалят
Коментари Харесай

Главчев с предупреждение за изборите: Да не се изненадате като се случи това! Вчера разбрах за…

Нека акцията да бъде почтена и транспарантна. Малко да понижат градуса на напрежението, само че кой съм аз да давам препоръки на политическите партии. Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти, предава „ Фокус “. Той разяснява идните избори 2 в 1 на 9 юни.
„ Вчера разбрах за едно предизвикателство. На тези избори от изборните протоколи ще бъдат обработени 3 пъти повече цифри, в сравнение с предходните избори, а броят на РИК-овете е същият. Трябва от в този момент да знаете, че това ще докара до забавяне в формалните резултати. За да няма спекулации, че нещо се прави „ на мрачно “ – ви оповестявам този факт. Няма какво да се направи. Определена е числеността на РИК-овете по избирателен кодекс, ще се положат оптимални старания, само че дано да не се нагнетява напрежението, че се бавят резултатите поради някакви други практики “, разяснява Главчев.
„ Каквото зависи от нас ще го създадем “, увери министър председателят.
„ Няма по какъв начин да кажа какъв брой ще е закъснението, това ще бъде спекулиране, в случай че кажем нещо такова. Сега ще приказваме и в ЦИК. Чрез медиите приканвам обществото за повече приемливост. Мисля, че до 48 часа ще се оправят да разгласят резултатите, само че не желая да приказвам от тяхно име “, разяснява Димитър Главчев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР