Южноафриканката Прудънс Секгодисо записа най-добро време за сезона в бягането

...
Южноафриканката Прудънс Секгодисо записа най-добро време за сезона в бягането
Коментари Харесай

Южноафриканка записа най-добро време за сезона на 800 метра на Диамантената лига в Маракеш

Южноафриканката Прудънс Секгодисо записа най-хубаво време за сезона в бягането на 800 метра за дами от кръга в Диамантената лига по лека атлетика в Маракеш.

Секгодисо завоюва за първи път в кариерата си в Диамантената лига, откакто покри 800-те метра с рекордните за сезона 1:57.27 минути. По-рано през уикенда Чейс Джаксън записа връх на шампионата в тласкането на гюле, до момента в който Лазаро Мартинес направи върхово достижение в тройния скок.

Секгодисо записа първата си интернационална победа за сезона, макар че изоставаше след първата обиколка на пистата в Маракеш. Лидерка с време 57.07 секунди бе етиопката Абитам Алему, само че южноафриканката нападна в края и смъкна 0.79 от времето, което записа на съревнование през месец март. Алему остана втора с 1:57.70 минути, а трета финишира Ноели Яриго с 1:59.96.

Ел Бакали пък зарадва почитателите в Маракеш с победа във финалното съревнование за вечерта. Мароканецът направи първия си стипълчейс за сезона и се надпреварваше за успеха с етиопското дуо Гетнет Уейл и Самуел Фиреу, както и с кениеца Амос Серем. След като четиримата бяха съвсем наедно в първия километър, Уейл взе преднината на 2000 метра с 5:30.66 минути.

Той се оказа и най-трудният противник за Ел Бакали във финала, само че международният и олимпийски първенец пресече линията с първо място за 8:09.40 минути и продължи победната си серия. Уейл финишира втори с 8:09.78 минути, а Серем остана трети с още една секунда пасив.

Резултатите бяха още по-близки на 5000 метра дами. Група от пет състезателки се откъсна от останалите, само че в последната обиколка единствено три лекоатлетки можеха да завоюват. Най-бърза от тях се оказа етиопката Медина Ейса, която пресече финалната линия за 14:34.16 минути и 0.05 секунди пред записалата персонално достижение за сезона Фотен Тесфай. Кенийката Едина Йебиток остана на третото място.

Малко преди Етиопия да стигне до двойна победа на 5000 метра дами, Кения записа идентично достижение на 800 метра мъже. Емануел Уаньони, единствено на 19 години, удържа късна офанзива на сънародника си Уайклиф Кинямал и завоюва бягането с 1:43.84 минути. Кинямал остана втори с 1:43.98, а французинът Янис Мезиан приключи трети с 1:44.13.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР