Централните власти в Испания ще поемат контрола над областта Каталуния,

...
Централните власти в Испания ще поемат контрола над областта Каталуния,
Коментари Харесай

Испания ще поеме контрол над Каталуния, ако...

Централните управляващи в Испания ще поемат контрола над региона Каталуния, в случай че районният водач Карлес Пучдемон отговори прекомерно неразбираемо на въпроса на Мадрид дали е оповестил самостоятелност от Испания. Това съобщи испанският вътрешен министър Хуан Игнасио Соидо, представен от „ Ройтерс “.

Преди дни сепаратисткият водач Пучдемон разгласи самостоятелност, само че отсрочи влизането й в действие, с цел да може да договаря с Мадрид по този въпрос.

Испанският министър-председател Мариано Рахой му даде период до понеделник да обясни позицията си и до вторник да промени решението си, в случай че упорства за обособяване. Той заплаши, че ще прекрати автономията на Каталуния, в случай че Пучдемон избере независимостта.

От Мадрид приканиха за категоричен отговор. „ Ако отговори двусмислено, това значи, че не желае разговор и тогава испанското държавно управление ще би трябвало да предприеме дейности ", предизвести вътрешният министър.

Един от разновидностите за Мадрид може да бъде използването на член 155 от конституцията, който разрешава на централната власт да поеме цялостен или непълен надзор над някой от 17-те района, ако той не извършва законовите си отговорности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР