Два залпа от ракети бяха изстреляни от ивицата Газа от

...
Два залпа от ракети бяха изстреляни от ивицата Газа от
Коментари Харесай

ООН гласува за бъдещо пълноправно членство на Палестина

Два залпа от ракети бяха изстреляни от линията Газа от бойци на Хамас по Южен Израел, при което беше ранена една жена в израелския град Бершееба, оповестиха израелските сили.

Девет ракети са били изстреляни от региона на град Рафа, в южната част на линията Газа. След това още пет ракети са били изстреляни от централната част на Газа по Бершееба, който се намира на към 40 километра от разграничителната линия сред Израел и анклава.

Отекнали са сирени за нахлуване в Бершееба. Нито една от изстреляните ракети не е била прехваната от израелските сили, заяви израелската войска. Първите 9 ракети са паднали в пусти региони на окръг Бершееба, а от останалите ракети една е паднала в самия град, до момента в който другите са паднали в региона му. Пострадала е една жена на 37 години, която е откарана в болница.

Въоръженото крило на Хамас – Бригадите Иззедин ал Касам пое отговорност за ракетния бараж.

А Хизбула е изстреляла към 35 ракети по Кирят Шмона в северен Израел.

Израелските сили са прехванали 15 от тях, а останалите са паднали в града или на открити терени. Има нанесени вреди по здания и коли.

Общото заседание на Организация на обединените нации гласоподава в поддръжка и призна палестинците за отговарящи на изискванията за бъдещо пълноправно участие в международната организация, като предложи на Съвета за сигурност да " преразгледа въпроса позитивно ".

Гласуването в 193-членното Общо заседание се е трансформирало в световно допитване по отношение на поддръжката за палестинска кандидатура за пълновръстен член на Организация на обединените нации – стъпка, която на процедура ще признае основаването на Държавата Палестина – откакто Съединени американски щати постановиха несъгласие в Съвета за сигурност предишния месец.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР