Центърът за градска мобилност (ЦМГ) намери решение как да се

...
Центърът за градска мобилност (ЦМГ) намери решение как да се
Коментари Харесай

Специален екип се захваща с безплатното паркиране в "синя зона"

Центърът за градска подвижност (ЦМГ) откри решение по какъв начин да се оправи с следващата ловкост да се паркира гратис в " синя " и " зелена " зона в центъра на София.

Досега инспекторите на ЦМГ нямаха пълномощия да глобяват и по тази причина подминаваха коли, паркирани отвън платените места, само че в нарушаване на Закона за придвижване по пътищата. Обичайна процедура съгласно контрольорите е да се паркира покрай кръстовища или на уличното платно, само че отвън маркираните платени паркоместа.

" КАТ не смогва, тъй като платената зона се разшири и не доближават служители на реда. Затова със заповед на кмета на София се разшириха пълномощията на ЦМГ за по-бързо деяние против нарушителите на Закона за придвижване по пътищата. Десет от сегашните инспектори бяха включени в новия екип за надзор по паркирането. Той ще работи и за предварителна защита на тези нарушавания ", сподели за " Дневник " Румяна Милова, шеф на " Паркиране и подвижност " в ЦГМ.

Инспекторите първо ще залепят известие на предното стъкло, че следва повдигане и откарване на колата в углавен паркинг, даже в случай че лидерът си е платил престоя. След това ще изпращат сигнал до диспечера в ЦГМ. Той ще преценя по кое време да пристигна паяк – според от това на коя улица е колата и до каква степен пречи на придвижването. " В тези няколко часа, до момента в който пристигна паякът, лидерът има опция да я реалокира и да избегне глобата ", изясни Милова.

" Идеята ни е лидерът да разбере, че там е неразрешено за паркиране и да не повтаря повече грешката си, а не ЦМГ да събира още санкции ", добави тя. Новият контролиращ екип, в който влизат 10 инспектори, е разграфил на пет бранша цялата платена зона в центъра на София. Всеки ден те ще ревизират единствено един от тях като могат да се върнат още веднъж в него още на другия ден, предизвести шефът на " Паркиране и подвижност ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР