Цените се определят от търсенето и предлагането. В момента обаче

...
Цените се определят от търсенето и предлагането. В момента обаче
Коментари Харесай

Дамян Лазаров: Цените могат да бъдат регулирани, но това е бавен процес

Цените се дефинират от търсенето и предлагането. В момента обаче не търсенето дефинира цените, а нелоялната комерсиална процедура. Кой управлява контролните органи и какъв е резултатът от тяхната активност е огромен пазарен проблем. Това сподели претендентът за депутат от „ Дамян Лазаров от коалиция „ Заедно " в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Високите индустриални разноски у нас по думите му не оправдават високите цени, защото на българските артикули са на по-ниски ценови равнища на европейските пазари. Той съобщи, че са нужни корекции в няколко закона. „ Всички контролни органи ще останат самостоятелни, само че това, че остават самостоятелни, не значи, че би трябвало да бъдат безконтролни.

Ще се сътвори профилирано звено, което ще има единствено аналитични функционалности. То ще следи какъв е резултатът на пазара от дейностите на секторните контролни органи - БАБХ, КЗП, Комисия за защита на конкуренцията, ДАМТН. Те ще търсят пазарния резултат, ще видят по какъв начин след намесата на контролния орган се контролира пазара ", изясни Лазаров.

Цените могат да бъдат контролирани, само че това е муден развой, акцентира той. „ Докато се успокои пазарът, ще има нови катаклизми ", предизвести той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР