Цената на суровия петрол тип Brent, която започна миналата седмица

...
Цената на суровия петрол тип Brent, която започна миналата седмица
Коментари Харесай

Пазaрите на петрол пред неочаквани промени – цените могат да започнат да падат

Цената на суровия нефт вид Brent, която стартира предходната седмица с висока цена от $84 за барел, означи забележителен спад до $77 в петък, което съставлява понижение от 8%.

Тази смяна настъпи на фона на разнообразни неподходящи събития, както настояват от Növekedés.hu. Според разбора, възложен от икономическия портал, тази низходяща наклонност може скоро да се отрази в промени в цените на бензина в Унгария.

Заслужава да се означи, че през миналата седмица и двата съществени петролни бенчмарка – WTI (West Texas Intermediate) и Brent – означиха най-значителните си седмични намаления на цените от ноември насам.

Вследствие на това цените се върнаха към равнищата от средата на януари, което на процедура обезсили последвалото нарастване.

Новините, повлияли на петролния пазар, не бяха изключително оптимистични: не престават да съществуват провокации при преноса през Червено море и Суецкия канал заради евентуални намеси на Съединени американски щати, а ракетните дейности на Иран могат да нарушат доставките на нефт от Персийския залив, както е систематизирано в разбора.

Според информацията, макар че многочислени участници натрупат ресурси на фючърсния пазар, предлагането не е намаляло, което евентуално способства за сегашния спад на цените.

Освен това Съединените щати са най-големият производител на нефт, като нормално усилват добива си в годините на президентски избори (включително през 2024 г.), макар че се стремят да поддържат оптимален рандеман от началото на руско-украинския спор преди две години.

 

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР