Целулитът няма нищо общо с наднорменото тегло и се появява

...
Целулитът няма нищо общо с наднорменото тегло и се появява
Коментари Харесай

Как се образува целулитът и как да го преборим

Целулитът няма нищо общо с наднорменото тегло и се появява и върху най-слабите бедра. Всъщност, цели 80 % от дамите имат забележима форма на портокалова кожа. Състоянието не е рисково за здравето и се свързва на първо място с положителната визия. Възприятието му е строго самостоятелно и всеки самичък взема решение дали му пречи или не. Особено когато съвсем всички имат портокалова кожа.
Как се образува целулитът
Целулитът се образува при цялост от фактори като хормони, телесни мазнини, стрес, консумация на захарни и мазни храни, алкохол, пушене. Колкото повече мазнини  се складират в тялото ни, толкоз повече мастните кафези се притискат и образуват забележими подутини под кожата.
Никотинът, кафето и алкохолът „ износват “ съединителната тъкан, затлачвайки обмяната на веществата. Притокът на сила е доста по-плавен при здрава мускулатура, до момента в който многото мазнини забавят естествените процеси в организма.
Образуването на колаген и еластин, които способстват за еластичността на съединителната тъкан, също страда от нездравословните привички. Нарушеният баланс в храненето провокира задържането на вода и раздуването на мастните кафези.
Как да преборим целулита
Всеки режим, който усъвършенства кръвообращението и подкрепя разграждането на мазнините, и изхвърлянето на непотребната вода и отрови, работи за премахването на целулита. Състоянието безусловно е резултат от забавянето в обмяната на веществата. В битката с него оказват помощ:
- повече зеленчуци, най-много зеленолистни
- вода
- потребен сън
- разтривки и релаксация
- спорт
Как да се храним, с цел да се отървем от целулита
Избягвайте сладки, мазни и солени храни. Ограничете алкохола и кафето. Консумирайте храни, богати на минерали и витамини – най-много витамин E и C.
Не изключвайте от менюто си рибата и месото, които съдържат скъпи аминокиселини, подпомагащи образуването на съединителна тъкан.
Избягвайте внезапните разлики в килограмите. Бързите диети в допълнение понижават еластичността на тъканите и вършат целулита още по-видим.
 Как да се оправим с упорития целулит при придвижване на възрастта Как да се оправим с упорития целулит при придвижване на възрастта
Портокаловата кожа визира до 90% от дамите на някакъв стадий от живота им. Не си единствена! Целулитът е проблем на всяка втора жена. И т...
Кой спорт е най-подходящ в битката с целулита
Премахването на целулита значително зависи от двигателния ни режим. Най-сигурното изискване за стегната и гладка кожа са стегнатите мускули. Те усъвършенстват процесите на разграждане на мазнините.
Затова е хубаво да се мотивирате за две кардио тренировки и една силова на седмица. Спортовете, които са най-подходящи в битката с целулита, са плуване, колоездене, йога. По време на плуване водата, която ни заобикаля, в допълнение подкрепя стягането на кожата и мускулите с натурален масажиращ резултат.
Масажи за битка с целулита

 Ето това е най-големият зложелател на целулита Ето това е най-големият зложелател на целулита
Познавате ли се с целулита от близко? Навярно това негово наличие по тялото по никакъв начин не ви се нрави и ви разбираме изцяло. Портокаловат...
Можете да употребявате наслойка от кафе, с цел да подобрите кръвообращението си. Разбъркайте с една супена лъжица зехтин и го използвайте за пилинг след душа. Нанесете с масажиращи придвижвания по задачите крайници и изплакнете.

Всекидневните масажи с ексфолираща гъба доста забързват процеса на унищожаване на целулита. Внимавайте масажът да не е прекомерно недодялан, тъй като това ще провокира противоположния резултат.

Професионалните антицелулитни разтривки, съчетани със спорт и уравновесено хранене, усъвършенстват положението на съединителната тъкан и също имат удобен резултат. Трябва обаче да внимавате за образуването на синини, защото проблемите със съдовете също попречват оросяването. Доверете се на умел експерт.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР