Трябва всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени

...
Трябва всеки, който има амбицията да прави някакви дълбоки промени
Коментари Харесай

Радев: Алабализмите не са мой прийом. Очевидно са прийом на други хора, както стана ясно от записите

Трябва всеки, който има упоритостта да прави някакви дълбоки промени в службите, да е изцяло наясно, че тези служби не са на президента, те са на България и са под директното оперативно управление на Министерския съвет - в лицето на министър-председателя, а не на президента. Ако искаш да реформираш службите, би трябвало да познаваш законите на тези служби, структурата, дилемите, функцииите, метода на съдействие на тези служби с задграничните сътрудници.

Така Румен Радев отговори на журналистически въпроси по отношение на изтеклия запис от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", където се чуват диалози за планувани смени в управленията на службите, предава Българска национална телевизия. Той обаче не регистрира фактъ, че началниците на службите бяха заменени в неговите служебни държавни управления, на които е принципал - т.е. на Министерския съвет.

По думите на Радев службите са съществено реформирани и вършат най-много старания в границите на бюджета и ресурсите, с които разполагат. Напомни, че предходната година управлението на ДАНС отиде в Съединени американски щати по тяхна покана и получи премията " Джордж Тенет ", която се дава единствено един път в годината, единствено на една работа от целия свят. Наградата на ДАНС е дадена за " изключителни заслуги и принос към националната сигурност на Съединени американски щати, за образцовото взаимоотношение в битка с тероризма и подсилване на демокрацията и нейната отбрана от зловредни въздействия ".

" И в този момент тези хора желаят да обезглавят това управление, базирайки се на някакви посолства. Това са безспорни нелепости ", сподели Радев.

Според него казусът е по-дълбок, тъй като визира моралните устои на политическата класа.

За фразата от записа, че Политическа партия са имали сред 7-10%, само че са създали " ала-бала през президента ", Радев сподели:

" Алабализмите не са мой способ. Очевидно са способ на други хора, както стана ясно от записите. Нека тези хора обяснят своите думи какво са имали поради. Както следва да обяснят и доста други неща ", сподели той.

Попитан за това дали не би трябвало да свика КСНС поради записите изясни:

" На КСНС се водят съвещанията при закрити врата и се работи с класифицирана информация. От изтеклите записи става доста ясно, че аз доста мъчно ще позволи някои хора да седнат на масата, където да се разисква класифицирана информация ".

Не сподели дали има упования за постоянно държавно управление. В 17 часа през днешния ден президентът ще връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление на втората по величина парламентарно-представена мощ " Продължаваме промяната-Демократична България ".

За убийството на Красимир Каменов - Къро сподели, че се работи с тясно взаимоотношение с РЮА за определяне на обстоятелствата и събитията към убийството и би трябвало да се употребяват всички благоприятни условия на партньорските служби, с цел да се стигне до причинителите и поръчителите на това ликвидиране. Мотивите към момента не ясни, сподели президентът..

Президентът Румен Радев одобри през днешния ден почетния строй на образователния полигон „ Ново село “. Той взе участие в ден за показване на качествата на участниците в тактическо обучение с бойни стрелби „ Отбранителен щит 23 “, дружно с министъра на защитата Димитър Стоянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР