Трябва да сме много добре подготвени физически и психически за

...
Трябва да сме много добре подготвени физически и психически за
Коментари Харесай

Валентин Димов: Предизвикателството да играеш за Купа Дейвисе много по-голямо

Трябва да сме доста добре готови физически и душевен за мача с Казахстан. Това съобщи капитанът на националния ни тим за Купа Дейвис Валентин Димов на взаимна конференция, на която отборът бе награден за Отбор на месец февруари в обичайна анкета на Пресклуб България.

България се класира за Световна група I на отборната конкуренция след триумфа си над Нова Зеландия, а през септември ще се изправи против Казахстан. На събитието участваха още Александър Лазаров и Александър Донски.

„ Стратегията за всеки мач е самостоятелна и друга, мач с мач не си наподобява. Имаме и проект и съгласно мачовете на единично, кой да бъде пуснат на двойката. Смея да настоявам, че към всеки съперник подхождаме с друга тактика. Предизвикателството е доста по-голямо, играчите са по-добри откъм резултати и ранкинг, физически би трябвало да сме доста по-добре готови – изключително във втория ден, мачовете започват с двойки и два мача на единично. Ще бъде много по-трудно против Казахстан, опция за 4-и и 5-и мач, би трябвало да сме запазили оптимално играчите си и да бъдат свежи “, стартира Димов.

Той съобщи, че е оптимист за включването на първата ни ракета Григор Димитров за мача с казахстанците.

„ Провели сме диалози с неговия екип още преди мача с Нова Зеландия. Ще бъдат извършени диалози и с него, ще се радваме, в случай че се причисли към тима. Аз съм оптимист, вяра постоянно има, до последно “.

Капитанът ни за Купа Дейвис е на мнение, че мястото на България в Световна група I приляга на отбора.

„ Щом успяхме да реализираме тези три победи, за какво не? Резултатите ни отсега нататък ще съумеят да покажат дали ще се задържим или не, само че считам, че това място ни приляга. Момчетата демонстрират все по-добри резултати от висок сан, те демонстрират едно развиване и ранкингът им прогресира. Нормално е резултатите ни като тим да прогресират “.

Димов не пожела да разяснява дали Адриан Андреев ще бъде включен в състава, както и дали ще има тенис шампионат в България тази година.

„ Не желая да давам съответен отговор. Рано е още, септември месец е надалеч. Контакти постоянно има. Обсъждат се разновидности за шампионат тук, само че не мога да кажа нищо съответно сега. При нас всичко е доста динамично. Всички момчета играят разнообразни шампионати всяка седмица. Когато наближи времето, желаеме да създадем и един уголемен лагер. Янаки Милев завоюва първи шампионат на интернационално равнище. Най-важно е момчетата да са здрави и да усъвършенстват играта си. Има добър късмет да имаме 3-4 състезатели на Ролан Гарос и на Уимбълдън “.

Александър Лазаров приказва за мача си с Александър Бублик от Казахстан, който загуби на шампионата в Дубай след отвод заради травма.

„ Контузията ми беше отпреди това, просто нямаше какво да направя. Знаех, че ще се откажа – надявах се нещо от адреналина да ме вдигне, само че не ми оказа помощ. Направи ми усещане, че беше изгледал всичките ми мачове, изключително този с Лехечка в София. Успяхме да си поговорим малко. Със сигурност на хард е по-добър. Той не се впуска в дълги мачове – необикновен е, само че и душевен демонстрира неустойчивост. Това е Купа Дейвис, всичко става “, сподели той.

Лазаров разкри и проектите си в идващите месеци, като съобщи, че е в по-добро психическо положение в този момент и физически се усъвършенства.

„ Аз съм на мнение, че човек би трябвало да е справедлив на база физическото и душевното си положение. Сега сме в I група, не се знае къде ще сме в бъдеще. Да, минах през някои доста неприятни неща, човек не може да планува тези неща. Мисля, че душевен съм добре – упражняваме добре с Мико и Алекс. Сега отпътувам в събота за Швейцария, там има Чалънджър, по-късно още един в Сан Ремо – най-вероятно по-късно ще бъда в Маракеш, защото вървят по-малко хора и може да съм подложен в квалификациите. Поставил съм си за цел да играя в огромни шампионати, без значение от по-ранна загуба. Готов съм да вземам участие на по-силни шампионати, тъй като ще играя със мощни тенисисти, а по този начин привиквам и получавам скъп опит “, изясни Лазаров.

„ Предстоят ми три следващи шампионата във Франция – Чалънджър 75, където ще се съсредоточвам върху двойки, ще се опитвам да стигна надалеч, да си кача още малко ранглистата на двойки, ще видя дали ще мога да вляза на сингъл. Ще изиграя една 25-ица, където ще се концентрирам върху сингъл, и една 15-ица, усещам се подготвен физически и душевен “, разяснява своите проекти Александър Донски.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР