Трябва да се прецени дали общопрактикуващите лекари са на първа

...
Трябва да се прецени дали общопрактикуващите лекари са на първа
Коментари Харесай

Д-р Николова: Цифрите за коронавируса вече са по-добри

Трябва да се реши дали общопрактикуващите лекари са на първа линия, защото сега не се преглеждат като такива. Този въпрос ще бъде подложен пред новия министър. Това съобщи в утринния блок " Денят стартира " на Българска национална телевизия доктор Гергана Николова, член на УС на Българския лекарски съюз.

С идването на есента броят на пациентите с температура ще се усили, затова персоналните лекари би трябвало да могат да назначат проучване, сега те нямат тази опция, което удължава пътя за диагностика, а пациентите са мощно затруднени да си платят теста.

Цифрите са по-добри, процентът на новозаразени и болни към броя изследвани е по-малък. Д-р Николова прикани да няма разпределяне и да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

„ Доста неглижираме носенето на маски на закрито. Хората одобряват, че това е нещо пожелателно. Ако се носят - не е по верния метод. Каквото и да кажем - ковид има “, разяснява доктор Николова.

За да можем да се оправим с инфекцията, би трябвало да се пазим, себе си и хората с хронични болести, както и възрастните, прикани доктор Николова.

Според нея е редно образователните занятия да стартират присъствено, защото децата са по-слабо наранени от ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР