Най-малко 10 души са загинали при пожар, избухнал в модулна

...
Най-малко 10 души са загинали при пожар, избухнал в модулна
Коментари Харесай

Трагедия в Северна Македония: много загинали при пожар в COVID-болница

Най-малко 10 души са починали при пожар, избухнал в модулна болница за пациенти с COVID-19 в град Тетово в Република Северна Македония, заяви тази нощ министърът на опазването на здравето Венко Филипче, представен от организация Ройтерс.

" До момента са доказани 10 жертви на пожара, само че броят им може да нарасне. Това е доста печален ден ", написа в Туитър здравният министър. Местни медии разгласиха фотоси на огромен пожар в западната част на града, до момента в който пожарникари се втурват към мястото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Огънят е бил сподавен за няколко часа. Засега остава неразбираемо какъв брой пациенти са се намирали в болничното заведение сега на експлоадирането на пожара към 21,00 ч. в сряда, локално време, съобщи пред Ройтерс поискал анонимност държавен чиновник.

Случаите на COVID-19 в Република Северна Македония започнаха да нарастват от средата на август, което принуди държавното управление да вкара по-строги обществени ограничавания, като здравни пропуски за кафенета и заведения за хранене. Страната с два милиона души население заяви за нови 701 инфектирани през последното денонощие и нови 24 смъртни случая. Град Тетово, който е обитаем най-вече с етнически албанци, е измежду градовете с най-голям брой инфектирани с ковид, отбелязва Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР