Руските въоръжени сили са атакували днес енергийна инфраструктура в три

...
Руските въоръжени сили са атакували днес енергийна инфраструктура в три
Коментари Харесай

Русия атакува енергийната инфраструктура на Украйна в три области

Руските въоръжени сили са атакували през днешния ден енергийна инфраструктура в три украински области, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Агенцията прецизира, че са нанесени вреди на енергийни уреди и е ранен минимум един служащ, цитирайки изказване на министъра на енергетиката на Украйна Герман Галушченко.

Той написа в своя канал в приложението " Телеграм ", че целите на съветската войска са били в Дпепопетровска област в Централна Украйна, както и в западната част на страната - в Лвовска и Ивано-Франсковска област.

От най-големия частен украински снабдител на електрическа енергия - компанията ДТЕК, оповестиха, че са ударени четири нейни топлоелектрически централи (ТЕЦ).

" Врагът още веднъж подложи на масиран обстрел украинските енергийни уреди ", се споделя в изказването на ДТЕК, представено от Ройтерс. " Беше съществено развалено фирмено съоръжение. Точно в този миг служащи се пробват да обезвреждат последствията от нападението ", добавя компанията, която разяснява, че към този момент не е постъпила информация за потърпевши.

Ройтерс напомня, че от 22 март насам съветските сили са съсредоточили своите въздушни удари върху енергийния бранш на Украйна, като нападат Топлоелектрическа централа, ВЕц и други енергийни уреди на украинска територия съвсем ежедневно.

Властите в Киев афишират, че Украйна е изгубила 80 % от силата си, създавана в топлоелектрическите централи, и към 35% от продукцията на водноелектрическите централи от началото на пълномащабната съветска инвазия през февруари 2022 година

В първата зима на съветското настъпление Москва насочи своя първи масиран въздушен удар по енергопреносната мрежа на Украйна, отбелязва още Ройтерс.

Агенцията оповестява и че украинската противовъздушна защита е свалила 12 съветски дрона в Днепропетровска област, като цитира началника на локалната регионална военна администрация Сергий Лисак.

" За жал не можахме да избегнем следствията (от съветските атаки). Енергийни уреди в регионите на Днепър и Кривой рог са развалени, избухнаха и пожари ", съобщи Лисак, като добави, че е нарушено и водоснабдяването в град Кривой рог.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР