НАТО планира да приеме специална декларация, в която да се

...
НАТО планира да приеме специална декларация, в която да се
Коментари Харесай

Corriere della Sera: НАТО ще заяви в специална декларация, че няма да изпраща войски в Украйна

НАТО възнамерява да одобри специфична декларация, в която да се съобщи отвод от изпращане на войски за присъединяване във войната в Украйна, написа през днешния ден Corriere della Sera като се базира на към този момент квалифициран план на заключителната декларация. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг неведнъж е заявявал, че алиансът няма желание да прави това, само че изказванията на президента на Франция Еманюел Макрон поражда нужда от сходно изказване.

Според информацията, в декларацията се показва, че военната помощ за Украйна ще се координира от щаб-квартирата на НАТО в Брюксел, а не от министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, както беше до момента.

Corriere della Sera отбелязва, че главният размер помощ за Украйна се дава от други страни от НАТО, а не от Съединени американски щати.

Изданието оповестява, че НАТО ще продължи да укрепва източните си граници, с цел да може при положение на нужда на отбрана " от България до Балтика " оперативно да бъдат мобилизирани до 300 хиляди души.

Членовете на НАТО търсят благоприятни условия да доставят на Украйна спомагателни зенитно-ракетни комплекси Patriot.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР