Кораб с 1900 тона хуманитарна помощ за ивицата Газа е

...
Кораб с 1900 тона хуманитарна помощ за ивицата Газа е
Коментари Харесай

Кораб с 1900 тона хуманитарна помощ за Газа ще отплава от Турция

Кораб с 1900 тона филантропична помощ за линията Газа е планувано да отплава през днешния ден от Южна Турция. Това предават от Българска телеграфна агенция по информация на Анадолската организация.

Помощта, която включа храна, санитарни материали и средства за обезпечаване на заслон, ще потегли за Газа от турското пристанище Мерсин, заяви Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД).

След като завърши подготовката на кораба, той ще отплава в 15 часа локално време и след към 40 часа ще дойде на пристанище " Ел Ариш " в Египет. Там наличието ще бъде трансферирано в Газа.

Досега общо 52 016 тона филантропични помощи са били доставени на Газа от Турция с 13 самолета и 10 кораба, с помощта на съдействието на АФАД, Министерството на здравеопазването, Генералната дирекция на фондациите, Турския червен полумесец и неправителствени организации.

По последна информация на министерството на опазването на здравето на ръководената от " Хамас " територия близо 34 800 палестинци са починали, а 78 100 са били ранени по време на израелската атака в линията Газа. Зоната е опустошена, а поради дефицита на храна е застрашена от всеобщ апетит.

Припомняме, на 9 април Израел отхвърли на Турция да се включи в доставянето на филантропична помощ по въздух за палестинците в Газа. Същият ден Турция разгласи ограничения за ограничаване на износа на необятна гама артикули за Израел, измежду които стомана и реактивно гориво, до момента в който не бъде оповестено преустановяване на огъня в Газа.

На 3 май Турция спря търговията си с Израел, до момента в който не бъде разрешен непрестанен поток от филантропична помощ към палестинския анклав.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР