Трябва да изясним на българските граждани какъв е залогът на

...
Трябва да изясним на българските граждани какъв е залогът на
Коментари Харесай

Доц. д-р Антоний Гълъбов: Залогът на балотажа е установяването на полупрезидентска република

" Трябва да изясним на българските жители какъв е залогът на втори тур на президентските избори. Вървим към полупрезидентска република, без това да е съвместимо с конституцията на страната ", съобщи доцент доктор Антоний Тодоров от Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Анастас Герджиков пред БТВ.

По думите му до момента сме били очевидци на " доста напрегната акция и предстоящ резултат ", само че това е обикновено, тъй като до момента Румен Радев е заемал президентски пост и има превес в акцията.

" Качествата на Герджиков бяха подценени за сметка на повтарянето, че той е подвластен от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", счита Гълъбов.

" Дали Движение за права и свободи ще призове своите гласоподаватели да гласоподават за Герджиков - не знам, само че гласоподавателите им демонстрираха ясно, че не утвърждават дейностите на Радев ", разяснява Гълъбов.

" Не чакам затихване на политическата рецесия, а нов стадий на неустойчивост поради ниската изборна интензивност и неустойчивата партийна система ", предвижда политологът.

Според него Радев не е направил доклад на своя мандат, а и нищо не е приключил, под негово управление " президентската администрация е станала непрозрачна ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР