Трудно мога да проумея, както всеки нормален човек, тази нова

...
Трудно мога да проумея, както всеки нормален човек, тази нова
Коментари Харесай

За Станишев хем Русия е виновна за войната, хем нямало невинни

" Трудно мога да проумея, както всеки естествен човек, тази нова действителност, в която живеем. Това е братоубийствена война, за която няма опрощение. За стартирането ѝ носи отговорност управлението на Русия. Но дано сме справедливи – тук няма почтени. Това е неуспех на политиката за последните 20 години ". сподели ръководителят на европейските социалисти Сергей Станишев пред Българска национална телевизия.

„ Президентът Путин е пореден - от 2007 година дава сигнали, които не бяха чути. А гледайки позицията на Зеленски се чудя - не мислеше ли за последствията, когато отхвърляше да извършва минското съглашение и когато на мюнхенската конференция, безусловно 2 седмици преди войната, сподели, че се обмисля връщане към статут на нуклеарна мощ “, разяснява водачът на европейските социалисти в прорез с позицията на всички демократични интернационалните институции.

Според Станишев Европейският съюз е реагирал твърдо в дадената обстановка в границите на своите благоприятни условия и по този начин би трябвало.

„ Има и друга линия. Постоянно се чуват апели да се разгласи цялото небе на Украйна за зона без полети, а това би означавало спор сред НАТО и Русия. Не може да го допуснем, това би се трансформирало в международна война с всички последствия “, беше безапелационен той.

Станишев счита, че в аргументацията на Путин за войната има значително исторически обстоятелства.

„ Не може да се приказва за денацификация на Украйна или че е фашистка страна. Но там има последна фашизоидна десница, което постоянно съм го казвал и съм изразявал своето терзание за трендовете, които станаха явни след 2014 година с десетки монументи на Бандера “, обясни ръководителят на европейските социалисти.

По мотив глобите против Русия Станишев разяснява:

„ Ние като социалисти считаме, че когато има война би трябвало да се покаже неотстъпчивост. Единственият инструмент, с който Европа разполага е да се подхващат стопански дейности. С делегацията на българските социалисти имахме дълго разискване, в което взехме решение, че има наказания, които няма по какъв начин да подкрепим, тъй като те излизат отвън здравия разсъдък. Например да се спре закупуването на газ и петрол от Русия “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР