Трудно е да си представим как ще изглежда Земята през

...
Трудно е да си представим как ще изглежда Земята през
Коментари Харесай

Земята през 2050 г.: Субтропични растения вместо полета с пшеница?

Трудно е да си представим по какъв начин ще наподобява Земята през 2500 година Благодарение на взаимната работа на науката и изкуството, може да се надникне в бъдещето. Обезпокоителна картина чертае визията за не толкоз далечното бъдеще: настоящите климатични промени ще трансформират към този момент познатия терен на Земята в в извънземни пейзажи през идващите няколко века.

Екип от учени показва визия за идващите покорения: ферми в Средния Запад на Съединени американски щати, които сега отглеждат пшеница, ще са завладени от субтропични растения, тропическата гора в Амазонка ще е изчезнала от дълго време, рискови горещини ще пържат Индийския субконтинент.
Светът може да се трансформира в извънземен пейзаж през идващите епохи поради климата
Трудно е да си представим по какъв начин ще наподобява Земята през 2500 година Но едно съдействие сред науката и изкуството предлага обезпокоителен прозо...

Изминаха петдесет години от първите отрицателни прогнози за отпечатъка на индивида върху климата. Тогава светът си сложи „ далечната “ цел от 2100 година за понижаване на излъчванията, само че по всичко проличава, че парниковите газове на нашето потомство ще се задържат епохи наред към планетата ни. Учените от университета Макгил в Монреал изследват три разновидността на климатични траектории: ниски, умерени и високи излъчвания. Екипът се концентрира изключително върху въздействията върху цивилизацията: топлинен стрес, пропадащи аграрни площи и промени в потреблението на земята и растителността. За всички, като се изключи сюжета с най-ниски излъчвания, който е почти в сходство с ограничението на световното стопляне до „ доста под “ 2 градуса по Целзий спрямо прединдустриалните времена, както е утвърдено от Парижкото съглашение от 2015 година, междинната световна температура продължава да нараства до 2500 година

За сюжета с най-високи излъчвания температурите се покачват с към 2,2 градуса C до 2100 година и с към 4,6 градуса по C до 2500 година Това води до „ главно преструктуриране на международните биоми ”, споделят откривателите: загуба на по-голямата част от тропическите гори на Амазонка, и непригодни за живеене температури в тропиците.

Високите излъчвания на парникови газове могат да усилят междинните световни температури с към 4,6 градуса по Целзий спрямо прединдустриалните времена. В резултат на това рисковата горещина в Индия може фрапантно да промени метода, по който хората живеят и се изхранват.

Ако излъчванията на парникови газове останат високи, фермите за пшеница в Средния запад на Съединени американски щати могат да бъдат трансформирани в субтропични райони за агролесовъдство до 2500 година, споделят откривателите. Регионът евентуално ще е посипан с някои типове маслени палми и сукуленти, и ще би трябвало да разчита на устройства за хващане на вода и напояване, с цел да се компенсират рисковите летни горещини.
Африка е с най-малка виновност за климатичните промени, само че ще понесе най-тежките последствия
Брутният вътрешен продукт на 65-те най-уязвими страни ще намалее приблизително с 20% до 2050 година и с 64% до 2100 година, в случай че светът се затопли с 2,9 градуса по Целзий,...

Още от КЛИМАТ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР