- P&G и фондация Детски книги си партнират в пилотния

...
- P&G и фондация Детски книги си партнират в пилотния
Коментари Харесай

Да засадим въздух за нашите деца

- P&G и фондация " Детски книги " си партнират в пилотния план " Да засадим въздух за нашите деца ". Неговата цел е основаването на зелени площи в пет учебни двора, с цел да могат учениците да се възползват от малко по-добър въздух.Замърсяването на въздуха в огромните градове е предизвикателство освен в България, само че и в други градове в Европа и оттатък нея*. Данните за съществуването на фини прахови частици, въглероден диоксид и серен диоксид във въздуха демонстрират, че едни от най-замърсените градове в страната са: София, Русе, Пловдив и Стара Загора**. Изхождайки от това, P&G се сплоти с фондация " Детски книги ", с цел да помогне.

- P&G и фондация " Детски книги " си партнират в пилотния план " Да засадим въздух за нашите деца ". Неговата цел е основаването на зелени площи в пет учебни двора, с цел да могат учениците да се възползват от малко по-добър въздух.

Замърсяването на въздуха в огромните градове е предизвикателство освен в България, само че и в други градове в Европа и оттатък нея*. Данните за съществуването на фини прахови частици, въглероден диоксид и серен диоксид във въздуха демонстрират, че едни от най-замърсените градове в страната са: София, Русе, Пловдив и Стара Загора**. Изхождайки от това, P&G се сплоти с фондация " Детски книги ", с цел да помогне.
Зелените площи, които самодейността цели да облагороди,
са проектирани от ландшафтен проектант и са съобразени с особеностите на всеки двор - какво е неговото разположение, каква е почвата и така нататък В зелените площи ще бъдат засадени три дървесни типа - шестил, лирово дърво, амброво дърво, както и вечнозеленият шубрак фотиния и жълтата форзиция. Учениците ще разполагат и с пейки, на които да седнат за глътка пресен въздух сред часовете.

Първото учебно заведение, чийто двор бе трансфорат в по-красиво и зелено място на 25 април т.г., бе 199-о главно учебно заведение " Свети деятел Йоан Богослов " в столичния жилищен квартал " Левски Г ". Следват още четири учебни заведения - ОУ " Олимпи Панов " в Русе, 95 СУ " Проф. Иван Шишманов " в София, Френската езикова гимназия " Антоан дьо Сент-Екзюпери " в Пловдив и 5 ОУ " Митьо Станев " в Стара Загора. Всички учебни заведения са част от читателската мрежа " Бисерче вълшебно ", която събира запалени читатели с мнение и отношение към заобикалящия ги свят.
Реклама
Точно това е и повода с изключение на със зелени кътове, в които децата ще могат да дишат малко по-чист въздух, в границите на акцията P&G и Фондация " Детски книги " да подарят на учебните заведения профилирана литература с екологична устременост, тъй че учениците да осмислят по-добре потребността от запазване на природата, да адресират проблемите на своето обитаемо място и да открият работещи решения за отбрана на околната среда.

Кампанията " Да засадим въздух за нашите деца " стартира на 30 март тази година и ще продължи до 30 април 2023 година. В този интервал компанията
подарява част от цената на всяка покупка на артикули с марките на P&G,
измежду които Ariel, Fairy, Lenor, Head & Shoulders, Gillette, Oral-B, Pampers и други, на фондация " Детски книги " за основаване на зелени площи в пет български учебни заведения.

Настоящата акция е част от цялостното виждане на P&G, че планетата - " Това е нашият дом ". В тази дългогодишна линия на мислене P&G се ангажира да употребява своя глас, обсег, нововъведения и експертен опит, с цел да помогне на хората да бъдат по-природосъобразни в домовете си. " Това е нашият дом " е дълготраен апел за деяние да се обединим и да помогнем на планетата - нашият дом.
Реклама
Марките на P&G, измежду които Ariel, Fairy, Lenor, Head & Shoulders, Oral-B, Gillette, Pampers и други, могат да ви оказват помощ с висококачествени артикули, които улесняват устойчивия избор, без да се постанова компромис с успеваемостта. Като компания P&G ще продължи да понижава въздействието на активността си върху околната среда, изпълнявайки или надминавайки задачите си до 2030 година да реализира нулев въглероден отпечатък, да има 100% рециклируеми или преизползваеми опаковки, както и да редуцира използването на чиста пластмаса на половина.

Амбицията на P&G е марките ѝ
да обезпечават по едно и също време високо качество и природосъобразност,
с цел да подобрят живота както в този момент, по този начин и за идните генерации. В основата на упоритостите на компанията е да усъвършенства средата на живот на чиновниците си във всички процеси и интервенции във веригата за доставки. Плановете за развиване на устойчивите политики на P&G включват четири стълба: Климат, Отпадъци, Вода и Природа, в които компанията вижда най-голяма опция да помогне за смяна на планетата и бизнеса.

Фондация " Детски книги " е основана през 2013 година, а главната ѝ цел е да предизвиква четенето измежду децата, да трансформира настройките на възрастните по отношение на смисъла на четенето от ранна възраст за по-късна реализация и да предизвиква издаването на качествени материали за четене, които развиват читателския усет на децата. Основател и ръководител на управителния съвет на фондацията е носителката на купите " Рицар на книгатa ", присъждана от асоциация " Българска книга ", и " Посланик на библиотеките " на Българската библиотечно-информационна асоциация Валентина Стоева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР