Трогателна история с българска лекарка е част от финалната селекция

...
Трогателна история с българска лекарка е част от финалната селекция
Коментари Харесай

Зад всеки чат стои истинска история - бургаска лекарка стана част от глобална кампания на Viber |

Трогателна история с българска лекарка е част от финалната селекция на акцията „ Героите на Viber “, която разказва действителни истории на хора от разнообразни кътчета на света, трансформирали живота на другите.

Българското присъединяване показва грижата на лекарите от УМБАЛ Бургас за недоносените бебета, които имат потребност от интензивни медицински грижи и са отделени от майките си в интервала на пандемията.

Благодарение на концепцията на доктор Стилияна Томова, както и на ентусиазма на екипа в отделението по неонатология, видео диалозите във Viber са връзката сред родителите и техните деца по време на пандемията.

Инициативата на екипа стартира няколко дни след оповестяване на изключителното състояние в България тази пролет. В този интервал се поставят грижи за 15 бебета в отделението, като най-малкото се ражда с тегло едвам 850 грама. Персоналът на отделението по неонатология поставя специфични старания, с цел да успокои родителите, отделени от децата си.

Общо 7 души вземат присъединяване в провеждането на видео диалози с родителите - лекарите в отделението, експерти по детски заболявания и неонатология, и специализанти. Те демонстрират на родителите техните новородени посредством видео диалог. Във видеото в акцията на Viber взе участие както доктор Томова, по този начин и майка на едно от недоносените бебета, с която е поддържана връзка посредством чата.



Днес Viber представя герои от Русия, Алжир, Ирак, България, Гърция, Сърбия, Украйна, Непал, Шри Ланка и Филипините в поредност от 14 къси видеоклипа, документиращи персоналните им истории. Мини поредицата „ Героите на Viber ” демонстрира по какъв начин те преодоляват сложните обстановки, пред които са изправени, по впечатляващ метод.

В поредицата участват доктор от Украйна, който основава общественост за безвъзмезден превоз на медици до работните им места, майка на дете с увреждане от Русия, която започва градинарска общественост, която ѝ оказва помощ да се оправи с тестванията. Двама влюбени от Шри Ланка, които съумяват да намерят път към себе си с изпращането на един стикер през 2015 година и през днешния ден не престават да бъдат щастливи дружно.

Вижте всички вълнуващи истории в поредицата от.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР