Трийсет хиляди километра. Толкова е приблизителната дължина на Панамериканската магистрала

...
Трийсет хиляди километра. Толкова е приблизителната дължина на Панамериканската магистрала
Коментари Харесай

Четирима българи тръгват по най-дългия път в света и обещават много снимки и истории

Трийсет хиляди километра. Толкова е приблизителната дължина на Панамериканската автомагистрала - най-дългият авто път на Земята. Той стартира от градчето Прудоу Бей на брега на Северния ледовит океан в Аляска и доближава чак до Края на света, както е прочут градът Ушуая в Аржентина. Четирима българи са решени да изминат целия този път с автомобил и да документират всеки миг.

Експедицията " Панамерикана 2017-2018 " потегля в края на юли и ще продължи към пет месеца. До Коледа четиримата запалянковци би трябвало да изминат всичките 30 хиляди километра през 14 страни - Съединени американски щати, Канада, Мексико, Гватемала, Салвадор, Хондурас, Никарагуа, Коста Рика, Панама, Колумбия, Еквадор, Перу, Чили и Аржентина.

След суровата, само че пъстра природа на Аляска, гледките ще се сменят с джунгли, високопланински проходи и вулкани на юг. Планът включва голям брой отбивки от главните прави на Панамериканската автомагистрала, да вземем за пример до Вещерския пазар в Мексико сити, до руините на античния град на маите Тикал в Гватемала, архипелага Сан Блас, формиран от 320 островчета край крайбрежията на Панама, обсерваторията Паранал в пустинята Атакама и още доста, доста други.


© Panamericana 2017-2018

Пътешествениците ще снимат и описват за естествените забележителности, ще се срещат с локалното население и ще надничат в живота им, а след това ще споделят и с останалия свят. Освен че непрекъснато ще разгласяват фотоси, видео и истории на страницата си във " Facebook ", упоритостта им е най-после да създадат и документален филм за Панамерикана, с който да показват приключението си и да опишат от близко за най-дългия път в света.

Отговорник за документирането на експедицията ще е фоторепортерът на " Дневник " Георги Кожухаров, който се е заредил с огромно количество професионална фотографска техника със съдействието на " Никон България ", както и с дронове и харддискове за суровите фрагменти. Останалите в екипа са основният уредник и основател на пътешествието адв. Щерю Щерев, професионалният лидер Румяна Христова, която е намерила и набелязала всички любопитни спирки по пътя, и професионалният водач и монтьор Михаил Ботев, който ще се грижи за напредването.

" Дневник " ще е едно от местата, които ще наблюдават и ще описват за експедицията " Панамерикана 2017-2018 ", а на страницата й във " Facebook " всеки ден ще се разгласяват фотоси и истории от пътя, дават обещание пътешествениците.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР